Eerste editie Rijnstate Tour de Friends

Foto: Rijnstate

Rijnstate is voortdurend in beweging. Op donderdag 2 november trapte het Rijnstate Vriendenfonds af met de eerste editie van de Rijnstate Tour de Friends.

Dat is een bruisend sponsorevenement waar iedereen uit Arnhem en omstreken voor is uitgenodigd om zich aan te melden en mee in beweging te komen.
Op de foto: v.l.n.r.: Jolande van der Kemp (Rijnstate Vriendenfonds), Nicky Nillesen (Oncologische dagverpleging) en Christel van Eldik (afdeling Geriatrie) aan het warmdraaien voor de Rijnstate Tour de Friends.

Realisatie van een beweeg- en beleef-tuin

In de ontvangsthal van Rijnstate stapten tussen 14.00 en 20.00 uur meer dan 200 zorgmedewerkers, patiënten, bezoekers, inwoners en ondernemers op de hometrainers die speciaal voor dit evenement neergezet worden. Op deze twintig hometrainers wordt in elf fietsrondes geprobeerd om de laatste gelden bijeen te fietsen voor de realisatie van een beweeg- en beleef-tuin voor patiënten met kanker en kwetsbare, oudere patiënten in Rijnstate.
Om 14.00 uur klonk het startschot. Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij opende de eerste ronde van de Rijnstate Tour de Friends  door samen met RVB bestuurder Hans Schoo en 18 deelnemende zorgmedewerkers en patiënten van Rijnstate mee te fietsen. De opening werd poëtisch omlijst door Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem.
Jolande van der Kemp, manager Rijnstate Vriendenfonds: “We zijn er trots op dat we dit samen met onze collega’s van het Oncologische Centrum en de afdeling Geriatrie hebben kunnen organiseren. Jong, oud, sportief of niet; iedereen kan op deze bijzondere dag en op zijn of haar eigen tempo met ons in beweging komen. Met elkaar zou het moeten lukken om op deze dag de laatste bijna €10.000,- bij elkaar te krijgen die we nodig hebben om de beweeg- en beleeftuin voor onze oncologische en geriatrische patiënten te kunnen realiseren.”

Ondernemers van harte uitgenodigd

Van der Kemp geeft aan dat ook alle ondernemers in Arnhem en omstreken van harte zijn uitgenodigd om zich aan te melden en zo op sportieve wijze met elkaar in beweging en in contact te komen: “Net zoals onze hoofdsponsor, Formupgrade, die met een prachtige donatie ons doel al een stuk dichterbij haalt. Formupgrade gaat daarnaast in de week voorafgaand aan het evenement hun leden op hun eigen locaties inspireren om voor dit mooie doel in beweging te komen. We merken dat veel mensen in de regio zich enorm betrokken voelen bij de zorg en daar zijn we erg blij mee.”
Nicky Nillesen, teammanager Oncologische Dagverpleging, vult aan: “Deelnemers konden meefietsen voor €1,- per minuut in rondes van 20, 30 of 45 minuten. Ze konden hun startbedrag zelf voldoen of hiervoor eenvoudig en gratis een actiepagina via de website van het Rijnstate Vriendenfonds aanmaken en zich laten sponsoren. Alle deelnemers ontvingen een aandenken. Iedereen die niet wou of kon meefietsen was natuurlijk ook welkom om het evenement mee te beleven en de fietsers aan te moedigen of met een donatie naar keuze een liedje aan te vragen.”

Reactiverend verplegen

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: “In Rijnstate geven we al jaren een actieve invulling aan reactiverend verplegen. Bij reactiverend verplegen is het uitgangspunt dat we de gezondheid van onze patiënten extra stimuleren door veel aandacht te geven aan beweging, ontspanning en voeding. Dit bevordert het herstel en zo kunnen we de achteruitgang in functie en spierkracht zoveel mogelijk beperken en soms zelfs voorkomen. Het zou ontzettend mooi zijn als we onze oncologische patiënten met de beweeg- en beleef-tuin straks een fijne plek in de veilige omgeving van het ziekenhuis kunnen bieden waar ze in de bui­ten­lucht kun­nen be­we­gen om te wer­ken aan hun her­stel, of waar ze even kunnen ont­span­nen na een moei­lijk ge­sprek of een in­ten­sie­ve be­han­de­ling. Ook voor onze geriatrische patiënten is een ziekenhuisopname vaak stressvol en spannend. In de beweeg- en beleef-tuin kunnen we ze ontspanning en beweging bieden en daarmee inactiviteit tegengaan.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de Rijnstate Tour de Friends op:
https://rijnstatevriendenfonds.nl/sponsorproject/tour-de-friends-%7C-trap-mee-met-de-eindsprint-voor-de-beweeg-en-beleeftuin1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen