Rijnstate en HAN leggen nieuwe samenwerking vast in overeenkomst

Foto: Rijnstate

Rijnstate en HAN University of Applied Sciences (HAN) gaan de komende jaren intensiever samenwerken. De twee partijen hebben op 9 januari jongst leden een overeenkomst ondertekend, waarin ze afspraken maken over structurele samenwerking op het gebied van opleiden en onderzoek.

Met de overeenkomst spelen de partijen in op de grote uitdagingen in de zorgsector. Er is veel uitstroom onder zorgprofessionals, en tegelijkertijd neemt door vergrijzing de vraag naar zorg de komende jaren juist toe. Om die ontwikkelingen goed op te vangen, gaan Rijnstate en de HAN de opleiding van zorgprofessionals meer verweven met de dagelijkse praktijk en samen meer werk maken van zorginnovatie.

Vernieuwende stageplaatsen

In de samenwerkingsovereenkomst leggen Rijnstate en de HAN vast om het theoretisch onderwijs en praktijkonderwijs meer samen te brengen. Ook willen de partijen samen praktijkgericht onderzoek uitvoeren, en dit zo organiseren dat de resultaten uit dat onderzoek direct gebruikt kunnen worden in de dagelijkse gezondheidszorg.
In de overeenkomst staat onder andere dat Rijnstate en de HAN meer stageplekken en mogelijkheden voor zij-instromers willen creëren. Ook worden leren, onderzoeken en innoveren meer deel van het dagelijks werk. Dat moet de overgang van student naar professional kleiner maken, en meer ruimte geven aan vernieuwing op de werkvloer.

Toekomstbestendig

“De samenwerking is het mooie resultaat van overleg tussen HAN en ons ziekenhuis. We kunnen elkaar versterken. Dat moet ook, want de personele uitdagingen zijn groot. Door deze samenwerking hoop ik dat we beter deze uitdaging aan kunnen. Dat verwacht ik ook. We kijken echt uit naar de eerste resultaten,” zegt Rijnstate-bestuurder Hans Schoo, die de overeenkomst ondertekende namens het ziekenhuis. Schoo benadrukt dat de VSR van Rijnstate, de Verpleegkundige Staf Raad, een prominente rol heeft gespeeld bij de invulling van de samenwerking.
Namens de HAN tekende Christine de Vries, directeur van de Academie Gezondheid en Vitaliteit. De Vries: “Met deze vergaande samenwerking integreren we onderwijs, praktijk en onderzoek binnen de HAN en Rijnstate. We versterken elkaar in synergie: samen bereiken we meer dan los van elkaar. Samen zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de websites: www.rijnstate.nl of www.han.nl.

HAN University of Applied Sciences. Open up new horizons.

De HAN bestaat uit veertien academies. De academie Gezondheid en Vitaliteit is hier één van. Meer verbinding met het werkveld is een van de strategische doelen van de HAN. Om onderwijs en onderzoek te integreren in het werkveld, werkt de academie Gezondheid en Vitaliteit op strategisch niveau samen met haar partners, lokaal en regionaal. Zo maken we met elkaar ontwikkeling en innovatie in de zorg mogelijk.

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate is een zeer vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis met 29 verschillende specialismen en circa 6.500 medewerkers. We werken voortdurend aan manieren om onszelf en onze dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als we geloven dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaan we er ook echt voor.
We willen vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om onze zorg steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau. Met andere woorden: voor jou.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen