Alzheimer Theehuis voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie

Foto: Alzheimer Cafe

Met de toename van het aantal patiënten met dementie en een migratieachtergrond is het belangrijk dat we mantelzorgers herkennen, ontvangen en informeren. We informeren ze op een cultuursensitieve manier, maar zullen ook aandacht schenken aan de vormen van ondersteuning.

Op woensdagavond 30 november vindt de tweede interculturele voorlichting voor Arnhemse mantelzorgers plaats, die Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT) en het Alzheimer Café Arnhem samen presenteren. De bijeenkomst vindt plaats bij het MTV aan de Slochterenweg, om 19.30 uur.

Dementiepatiënten met migratieachtergrondAlzheimer theehuis

Wist je dat mensen met een Turkse, Marokkaanse of Surinaamse afkomst een grotere kans hebben op dementie? Op dit moment heeft tien procent van de dementiepatiënten in Nederland een migratieachtergrond en dat aantal groeit gestaag. Het is daarom erg belangrijk dat we genoeg aandacht hebben voor deze groeiende groep ouderen en dat we hun vaak overbelaste mantelzorgers herkennen, ontvangen en informeren.
Mensen met dementie met een migrantenachtergrond en hun mantelzorgers maken meestal weinig gebruik van professionele zorg en ondersteuning. Onderzoek toont aan dat deze mantelzorgers vaak overbelast zijn, mede omdat het delen van zorg vaak onbesproken blijft. We informeren mantelzorgers op een cultuursensitieve manier, maar zullen tijdens de voorlichting ook aandacht schenken aan de verschillende vormen van ondersteuning binnen de gemeente.

Praktische informatie

Het Alzheimer Café Arnhem en het MVT Arnhem organiseren, op 30 november aanstaande om 19.30 uur, interculturele voorlichtingen omtrent dementie voor Arnhemse mantelzorgers in het MTV Arnhem, Slochterenweg 40.
Zegge het dus voort. Ken je iemand in jouw omgeving die baat heeft bij deze voorlichtingen, of ben je mantelzorger met een interculturele achtergrond, schrijf je dan in voor deze bijeenkomsten.
Extra informatie en/of inschrijven kan via het AC Arnhem [email protected] of het MVT Arnhem, Hannette Wijma: [email protected] of via Safure Karatay: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen