Vaatchirurg en hoogleraar Michel Reijnen centraal in collegetour ‘Koplopers in de zorg’

Foto: Rijnstate

Op maandagavond 17 oktober (19.30 -20.15 uur) geeft vaatchirurg en hoogleraar Michel Reijnen een college tijdens de webinarserie Rijnstate Collegetour ‘Koplopers in de zorg’. Het is de vijfde aflevering in de reeks.

Tijdens zijn college vertelt Michel meer over nieuwe operatietechnieken in vaatchirurgie. Deze operaties zijn veel minder belastend, waardoor de patiënt ook sneller herstelt.

Aandoeningen aan de bloedvaten

Als vaatchirurg onderzoekt en behandelt Michel Reijnen patiënten met aandoeningen aan de bloedvaten, zoals vernauwingen, verstoppingen en verwijding van grote aders en slagaders in de buikholte en het bekken. Daarnaast is Michel als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij wetenschappelijk onderzoek leidt om met nieuwe technieken vaatafwijkingen beter in beeld te brengen en te behandelen.

Rijnstate Vasculair Centrum

De vasculaire zorg, oftewel zorg op het gebied van bloedvaten, is volop in ontwikkeling. In het Rijnstate Vasculair Centrum worden voortdurend nieuwe technische mogelijkheden onderzocht en toegepast om de zorg voor patiënten met vaatafwijkingen te verbeteren. Inmiddels worden innovatieve technieken internationaal toegepast en reist Michel de hele wereld over om hierover college te geven en procedures te begeleiden. Hoe gaat het onderzoek naar zo’n nieuwe techniek in zijn werk? Hoe toon je aan dat het ook echt beter is voor de patiënt? En hoe wordt dit uiteindelijk geïmplementeerd in de zorg? Tijdens zijn college gaat Michel hier verder op in.

Rijnstate Collegetour

Rijnstate Collegetour ‘Koplopers in de zorg’ is een serie webinars (45 minuten) voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. In Rijnstate werken zeven hoogleraren. We zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van Rijnstate. Tijdens de webinars praten de hoogleraren behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. De editie met Michel Reijnen is online te volgen op maandag 17 oktober, van 19.30 tot 20.15 uur.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook kunnen kijkers tijdens het webinar live vragen stellen aan de hoogleraar.

Aanmelden

Aanmelden kan via onze website: www.rijnstate.nl/collegetour. Je ontvangt voorafgaand aan het college een link waarmee je eenvoudig kunt deelnemen aan het webinar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen