Elfde JDRF One Walk op zaterdag 11 juni 2022

Foto: JDRF One Walk

Stichting JDRF Nederland organiseert op zaterdag 11 juni voor de elfde keer de JDRF One Walk. Dit alles uiteraard om geld op te halen voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes.

Na twee online edities vanwege de corona-pandemie kan het grootste type 1 diabetes-wandelevenement van Nederland eindelijk weer in het teken staan van elkaar ontmoeten en samen wandelen.

Ingrijpende ziekte type 1 diabetes

120.000 mensen in Nederland leven met de ingrijpende ziekte type 1 diabetes. JDRF vindt dat dit moet stoppen. Daarom moedigen wij mensen met de JDRF One Walk aan om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes. Op zaterdag 11 juni komen deze mensen samen in Radio Kootwijk om te wandelen voor een wereld zonder type 1 diabetes.
Kijk voor meer informatie ook op: https://www.jdrf.nl/acties-en-evenementen/jdrf-one-walk-2021.

Wandelen op de Veluwe

Met drie prachtige wandelingen op de Veluwe gaan de deelnemers dit jaar terug naar de oorsprong van de JDRF One Walk. Centraal punt op zaterdag 11 juni is de Theaterloods in Radio Kootwijk, waar we mensen met type 1 diabetes en hun naasten samenbrengen. Ingrid Wiechers, directeur JDRF Nederland: “De JDRF One Walk is een mooie kans om stappen te zetten naar oplossingen voor type 1 diabetes en tegelijkertijd anderen te ontmoeten.”

In actie komen doen deelnemers van One Walk zo:

  • De JDRF One Walk (1,5 KM): een korte wandeling, waarbij deelnemers voorafgaand in gesprek kunnen met wetenschappers als prof. dr. Bart Roep, dr. Henk-Jan Aanstoot, dr. Giesje Nefs en dr. Maartje de Wit.
  • De Walk Challenge (12,5 KM): een mooie route over de Veluwe, waarbij deelnemers tevens langs het One Walk-terrein komen.
  • De ‘One’ Wandeling (25 KM): een uitdagende wandeling in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor, oud-topsporter die zelf type 1 diabetes heeft, loopt een deel mee en tijdens deze route leren deelnemers meer over bewegen met type 1 diabetes.
  • Start thuis een actie: mensen die niet zo van wandelen houden of niet aanwezig kunnen zijn op zaterdag 11 juni voeren actie vanuit huis. Door koekjes te bakken, een eigen sportieve uitdaging aan te gaan of op een andere originele manier geld op te halen voor onderzoek.

€150.000 voor onderzoek

Samen met alle deelnemers willen we dit jaar €150.000 ophalen voor onderzoek naar de genezing en behandeling van type 1 diabetes. Iedere deelnemer heeft een eigen actiepagina, gevuld met hun eigen verhaal, persoonlijke doel en updates over hun actie. Op zaterdag 11 juni, aan het eind van de middag maken we de eindstand van de JDRF One Walk 2022 bekend en weten we hoeveel geld opgehaald is voor onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes.

JDRF One WalkOver JDRF

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes en uitgegroeid tot dé leidende charitatieve type 1 diabetes-organisatie. Tot nu toe heeft JDRF in totaal zo’n €2 miljard aan onderzoek naar type 1 diabetes gefinancierd in 27 landen.
Eind 2010 is Stichting JDRF Nederland opgericht. Deze zelfstandige stichting werkt nauw samen met de zusterorganisaties elders in de wereld. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 20 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd. JDRF is honderd procent gericht op het vinden van een oplossing voor type 1 diabetes. Dit betekent dat JDRF de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal zet in al haar activiteiten.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jdrf.nl/

Over type 1 diabetes

Diabetes is een chronische ziekte waarbij het lichaam niet in staat is om glucose in het bloed om te zetten naar brandstof voor de cellen. Dit komt omdat het lichaam te weinig of geen insuline afgeeft. Bij type 1 diabetes is een afweerreactie in het lichaam de oorzaak: het immuunsysteem valt de cellen die insuline maken aan.
Wetenschappers werken wereldwijd aan de genezing, preventie en betere behandeling van type 1 diabetes. Tot er oplossingen voor type 1 zijn, hebben mensen die de diagnose krijgen dit levenslang. Dit betekent dat zij dag in, dag uit hun bloedglucosespiegel moeten monitoren en zelf insuline moeten toedienen. Alles wat je doet op een dag heeft invloed op deze bloedglucosespiegel. Type 1 diabetes is er dus nooit even niet. Daarom zet JDRF Nederland zich in voor een wereld zonder type 1 diabetes.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen