Makers met reeks werksessies over veilige werkvloer in culturele sector

Foto: Theater aan der Rijn

Een veilige werkomgeving, gebaseerd op goede communicatie en wederzijds vertrouwen is van groot belang, zowel in de theaters als ver daarbuiten. Helaas is zo’n veilige werkomgeving niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom starten performers Brent de Vries en Merel Severs vanaf maandag 23 mei een reeks werksessies in Theater a/d Rijn rondom het creëren van een veilige werkvloer in de culturele sector, voor elke professional in het werkveld.

Elkaar respectvol behandelen

Werk mag radicaal zijn, grenzen verleggen, uitdagen en ongemakkelijk aanvoelen. Maar hoe vragen performers het uiterste van zichzelf en elkaar, terwijl ze elkaar respectvol behandelen en grenzen bewaken? Het is belangrijk om stil te staan bij onderwerpen als grenzen, machtsmisbruik, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag. Juist omdat jonge performers zich vaak in een precaire positie bevinden, waarbij het lichaam soms het instrument is en verschillende machtsverhoudingen een dagelijkse confrontatie.

Data

Op 23 mei, 19 september, 14 november en 23 januari gaan performers Brent de Vries en Merel Severs samen met andere professionals uit het werkveld aan de slag in Theater a/d Rijn. Binnen een kleine groep in een veilige werksfeer en binnen thema’s als grenzen, intimiteit en gedrag wordt gewerkt aan context en kaders voor veiligheid op de werkvloer.

Gratis

Vier werksessies in Theater a/d Rijn, voor én door professionals in de culturele sector: Iedereen die werkzaam is als maker of andere professional in de culturele sector is welkom.
Deelname is gratis, maar aanmelding verplicht.
Per werksessie zal één thema worden behandeld, met maximaal twintig deelnemers.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden: www.theateraanderijn.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen