Binnenspeeltuinen kunnen veilig open, maar mogen niet

Foto: Binnenspeeltuin Ballorig

Nederland is in extase, want er wordt verder versoepeld, maar helaas niet voor iedereen. De binnenspeeltuinen willen ook heel graag open.

Directeur Jeroen Horbach van de Ballorig binnenspeeltuin in Arnhem is er zeer teleurgesteld over.

Binnenspeeltuinen voor kinderen mogen niet open

“Wel zwembaden, wel BSO’s, wel binnensporten, zelfs de sekswerkers mogen open, maar de binnenspeeltuinen voor kinderen van nul tot acht jaar niet. Onze branche wordt onevenredig hard geraakt. Als eerste dicht als laatste open. Terwijl wij super grote ruimtes hebben, gemiddeld tweeduizend vierkantenmeter groot en er kleine jonge kinderen komen. Restricties handhaven is geen enkel probleem. Maar we mogen wel naar Ikea, AH, intratuin en andere winkels als uitje.”

Juist bij slecht weer

Waarom? Daarnaast wordt de sector niet met naam en toenaam genoemd. Als zei Rutte het tijdens de laatste persconferentie wel, maar was dat een slip of the tongue. Waarom? Deze sector moet het hebben van het slechte weer, dat is het nu al weken. Mochten we ergens in juni open gaan, dan is het slechte weer weer over en verdient de sector nog steeds niets.

Doe het voor de kinderen

Je kun je voorstellen dat de branche ziedend, teleurgesteld, moe en vol onbegrip is. Doe je het niet voor ons, doe het dan voor de kinderen. De kinderen die komen spelen in de binnenspeeltuinen komen uit een beneden modaal of modaal gezin. Bewegen en interactie zijn cruciaal voor de ontwikkeling van deze kinderen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden