Doe mee aan de denktank corona en sport in Gelderland

Foto: Venita Oberholster via Pixabay

De coronapandemie heeft ook voor sport en bewegen grote gevolgen. Er zijn geen sportevenementen en competities meer, en het verenigingsleven ligt stil.

Uit onderzoeken van het Mulier Instituut blijkt dat mensen hierdoor ook minder bewegen. En dat is niet goed voor de gezondheid. Vanuit het Gelders Sportakkoord kan de provincie Gelderland inwoners blijven stimuleren om te bewegen. Daarom roepen ze partners  op om mee te doen aan de denktank corona en sport.

Creatieve initiatieven gezocht

Om mensen te inspireren om te bewegen, moeten we op zoek naar slimme, creatieve en veilige oplossingen. Binnensport naar buiten halen bijvoorbeeld, of sportscholen bij de mensen thuis brengen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een coronaproof evenement? En hoe bezorg je kinderen toch actieve Koningsdagspelen als de scholen dicht zijn? In Gelderland zijn al veel creatieve manieren gevonden om met de huidige situatie om te gaan. Provincie Gelderland is dan ook op zoek naar mooie initiatieven die het proces naar het normale leven versoepelen.

Meld je aan

Heeft jouw organisatie geleerd van de coronacrisis en wil je die kennis graag delen? Of wil je bijvoorbeeld een evenement organiseren of een nieuwe activiteit ontwikkelen en ben je benieuwd naar tips van anderen? Doe mee aan de denktank.
Aanmelden kan via het webformulier. De denktank is nog volop in ontwikkeling, denk mee over de beste manier om te brainstormen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Bron: Gelders Sportakkoord

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden