Van je coronakilo’s af met hulp van Arnhemse broers

Foto: Een maatje minder

Van coronakilo’s is bij Vanessa Grijpma-Janssens (39) geen sprake. Ze volgde zeer succesvol een afslank challenge van twee Arnhemse broers die Een Maatje Minder oprichtten.

“Ik wilde al zo ontzettend lang die kilo’s kwijt en nu dacht ik: dit is mijn kans,” aldus Grijpma-Janssens.

Ontstaan bij toeval

Bas Meijerink

Een Maatje Minder ontstond bijna bij toeval. Bas (26) en Jeroen (24) Meijerink hielpen in april vorig jaar hun moeder met afvallen. De twee broers ontwikkelden een afslankprogramma voor hun moeder met de kennis die zij opdeden tijdens hun opleidingen. Zo heeft Bas een master in sportmanagement en studeerde Jeroen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Al snel bleek dat meer vrouwen in de omgeving van de broers wel wat kilootjes kwijt wilden. Bas: “Via facebook riepen we vrouwen uit ons netwerk op om aan onze drie weken afslank challenge mee te doen.”

Jojoën

Vanessa was een van de zestien vrouwen die zich aanmeldden: “Ik wist altijd al wel dat ik te zwaar was. De laatste paar jaren kreeg ik last van mijn knieën en hoorde ik van de dokter dat ik moest afvallen”.

“Uiteraard probeerde ik dat en dat ging dan eventjes goed. Er gingen een paar kilo vanaf, maar dat kwam er eigenlijk net zo hard weer bij. Zo bleef ik maar een beetje jojoën in mijn gewicht. Ik wilde al zo ontzettend lang die kilo’s kwijt en toen deze challenge op facebook voorbij kwam dacht ik: Dit is mijn kans.”

Niet bang voor terugval

Uiteindelijk heeft Vanessa drie rondes van de challenge gevolgd: “Ik merk dat ik nu zoveel lekkerder in m’n vel zit. Eerst woog ik 95 kilo, nu 71. En ik blijf al drie maanden op gewicht zonder dat ik er al te veel moeite voor hoef te doen.” De Arnhemse is niet bang voor een terugval: “Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog terugga naar mijn oude gewicht. Ik weet nu wat ik moet doen als ik iets te veel heb genoten.”

Interesse?

Ook interesse in de challenge van Een Maatje Minder? Zie de facebookpagina en de website van Bas en Jeroen voor meer informatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden