Open Source Radio met 48 uur non-stop radio tegen eenzaamheid

Foto: Open Source Radio

Support voor de nacht met 48 uur non-stop radio. De nacht vormt een unieke, niet te onderschatten cultuur waar mensen in alle soorten en maten samenkomen.

Ze biedt een veilige plek voor ontmoeting, ontspanning, inspiratie en gelijkgezindheid. Inmiddels is alles anders, want de nacht wordt al ruim tien maanden een halt toegeroepen met grote gevolgen van dien.

Voor wie de nacht een uitvlucht is

Mensen voor wie de nacht een uitvlucht is, een veilige haven of een plek van inspiratie, moeten het maar even zonder doen. Een complete cultuur wordt halt toegeroepen, zonder alternatief. Daarom bundelt​ ​Open Source Radio​ van 13 tot en met 15 februari haar krachten met Stichting Hubert en vele andere partijen die de Nijmeegse nacht vertegenwoordigen. Als collectief maken zij vervolgens 48 uur lang ​non-stop programma. ​Tijdens 48 uur Samen Alleen vraagt de organisatie aandacht voor het belang van de nacht en staat het thema eenzaamheid centraal. De nacht houdt zich bezig met hedendaagse thema’s als duurzaamheid, gelijkheid en inclusie. Er wordt samengewerkt met ouderen, daklozen, vluchtelingen en andere minderheden. Daarmee drukt het nachtleven niet alleen een stempel op de nacht zelf, maar ook op de dagelijkse maatschappij.

Eenzaamheid als een rode draad

Organisator Sander Grondman vertelt: “Eenzaamheid is momenteel een relevanter onderwerp dan ooit. Zowel voor de liefhebbers van de nacht zelf als voor de mensen waarmee we samenwerken. Dit thema loopt als een rode draad door het opgestelde programma. Zowel artiest als bezoeker mist de nachtelijke
ontsnapping. De ontmoetingen die plaatsvinden op en rond de dansvloer, het dansen, met zweet op je voorhoofd, oogcontact maken met de DJ en het stoom afblazen na een veel te drukke week. Het gevoel van de nacht is op geen enkele andere manier te evenaren. We willen de mensen die lijden onder het verlies van de nacht een hart onder de riem steken. Je bent niet alleen!”

Volledige programma live te volgen

48 uur Samen Alleen is ontstaan naar aanleiding van de Innovate Challenge van dance organisatie Subcultuur en Stichting Innovate. Zij hebben verschillende partijen uitgedaagd om een innovatief, coronaproof en uniek concept te bedenken ten behoeve van de (lokale) nachtcultuur. Het idee van Open Source Radio is hierin als winnaar uit de bus gekomen.
Dankzij muziek en praatprogramma’s, maar ook met kunst, winacties, activaties en shows, visualiseert Open Source Radio de impact van de nacht op de dag. Het volledige programma is live te volgen op​ ​www.opensourceradio.nl​ of op het terrein van Stichting Hubert wanneer de richtlijn en dit toelaten. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan 113 Zelfmoordpreventie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden