Een oppashond voor senioren: gezellig èn gezond

Foto: Bram Kloos

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg.

Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij.

Een soort opa of oma voor een hond

Stichting OOPOEH doet dat. Een mooi initiatief, dat nu al ruim acht jaar zeer succesvol is. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Vooral in coronatijd melden ongelofelijk veel senioren zich aan als een soort opa of oma voor een hond. Ouderen die vaak jarenlang een hond hebben gehad missen juist in deze eenzame tijd een lief dier om zich heen. Daarom is de stichting op zoek naar honden die af en toe lekker vertroeteld kunnen worden door een oudere in de buurt, ook al zijn hun baasjes vaker thuis.

Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) is ruim acht jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling, en vooral in deze coronatijd is er ongelofelijk veel animo om op te passen. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH: “Veel ouderen zitten nu alleen thuis. Alle leuke dingen, zoals vrijwilligerswerk en bridge-, zang- of dansclubjes zijn door corona gestopt. Juist nu vinden zij het extra fijn om wekelijks op een hond te kunnen passen. Lekker samen naar buiten. De buitenlucht doet een mens goed, en met een hond bij je heb je ook allemaal gezellige gesprekken. Dan voel je je minder eenzaam.”
Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes. Nu zijn dat even online uitjes, maar zodra de coronamaatregelen het weer mogelijk maken zullen ook de echte uitjes weer doorgang vinden.

Stichting OOPOEH in Arnhem en omgeving

In Arnhem en omgeving is de stichting dus dringend op zoek naar hondenbaasjes om meer mooie matches te kunnen maken.
Omdat veel zorgpersoneel momenteel overuren draait biedt de stichting hen een gratis inschrijving.
Ook senioren kunnen zich uiteraard (gratis) aanmelden via www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745. Zie hier de video.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden