Arnhemse reisorganisatie fietst knuffels naar vakantiegangers met een verstandelijke beperking

Foto: Stichting Tendens Vakanties

Stichting Tendens Vakanties springt zaterdag 7 november op de fiets om knuffels naar haar vakantiegangers met een verstandelijke beperking te brengen. Met de jubileumactie Geef een Knuffel vraagt de reisorganisatie aandacht voor de toekomst van begeleide vakanties.

Deze zijn namelijk door corona op het spel komen te staan.

Grote uitdagingen voor reisorganisatie

De vakantiestichting uit Arnhem, gespecialiseerd in begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaat zaterdag 25 jaar. Wat een feestjaar had moeten worden werd het jaar van corona en alle zomervakanties moesten worden afblazen. Ook de wintervakanties gaan naar alle waarschijnlijkheid niet door. De reisorganisatie, afhankelijk van reisgelden, komt nu voor grote uitdagingen te staan.
Zaterdag, de dag van het 25 jaar bestaan van de stichting, worden 750 pluche bijenknuffels, verspreid over Nederland, uitgefietst. De eerste knuffel wordt door directeur Joost Bekkers in Oosterbeek afgeleverd.knuffels

Vakantiestichting met maatschappelijke functie

“Onze missie als reisorganisatie is kleinschalige begeleide vakanties organiseren met veel aandacht voor de persoonlijke wensen en (zorg)behoeften van onze vakantiegangers,” vertelt Joost Bekkers, directeur van Tendens Vakanties. “Samen activiteiten ondernemen, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschappen aangaan zorgen ervoor dat de leefwereld van mensen met een beperking vergroot wordt. Ook nemen wij tijdelijk de zorg uit handen waardoor een mantelzorger of begeleider even kan opladen. Daarmee hebben wij als vakantiestichting een maatschappelijke functie. Wij willen er dan ook alles aan doen om begeleide vakanties in de toekomst mogelijk te blijven maken,” aldus Bekkers.

Geef een Knuffel is jubileumactie

De stknuffelsichting bedacht daarom de actie Geef een Knuffel voor nu en voor de toekomst.  Een jubileumactie in teken van positiviteit, verbondenheid en perspectief. Bekkers zegt: “Onze vakantieganger staat centraal. Wij geven hen een symbolische knuffel. Om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt en dat wij er alles aan doen om de vakanties ook in de toekomst weer mogelijk te maken.” De knuffel is een miniatuur van de vakantiemascotte van Tendens Vakanties.

Knuffels individueel naar het adres van de vakantiegangers gefietst

De knuffels worden zaterdag individueel, door meer dan honderd vrijwilligers verspreid over Nederland, naar het adres van de vakantiegangers gefietst. Hiermee gaknuffelsat de reisorganisatie symbolisch terug naar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon: fietsvakanties en tandemreizen. Bekkers springt zaterdag zelf op de fiets in Oosterbeek om de eerste knuffel te bezorgen aan het adres van vakantiegangers Joke en Arnold, die sinds 2015 met Tendens op reis gaan.
De vakantiestichting krijgt steun van andere organisaties. Zo zijn de knuffels mede mogelijk gemaakt door de C.S. Olgaardtstichting uit Arnhem, die activiteiten voor jongeren op het gebied van zingeving en vorming steunt. Ook Careflex Zorg Groep draagt bij door het verzorgen van een goed gevulde rugzak voor de fietser.

Knuffels voor de toekomst in vorm van gelddonaties

Tendens, afhankelijk van reisgelden, hoopt met de actie ook genoeg knuffels voor de toekomst te verzamelen in de vorm van donaties. Hiervoor is een geldinzamelingsactie in het leven geroepen: https://www.whydonate.nl/fundraising/geef-een-knuffel. De stichting roept op om te blijven doneren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden