Rijk stelt €50 miljoen beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling

Foto: Pixabay

De regering stelt, in het kader van corona, geld beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling. Arnhemse loopbaancoach SheConsult zorgt voor loopbaanontwikkelingssubsidie van €700,- .

Dat is inclusief een gratis online training voor werkende vrouwen.

Vrouwen extra hard getroffen

Onderzoek geeft aan dat vrouwen met een baan extra hard getroffen worden door de coronacrisis. De overheid realiseert zich dat. Die heeft een budget van €50 miljoen klaarstaan voor de persoonlijke ontwikkeling van onder andere vrouwen. Onder de regeling NL-Leert-Door kunnen loopbaancoaches vanaf 1 december voor hun cliënten een subsidie van € 700,- aanvragen voor een loopbaanontwikkelingsadvies.

Optie om alvast in november te starten

De Arnhemse SheConsult loopbaancoach drs. Marjan van Munster vindt dat dit allemaal te lang duurt en biedt dan ook de optie om alvast in november te starten met een online NL leert door-Pre Training. Kosteloos. Marjan van Munster: “Ik zie dagelijks in mijn praktijk dat de druk op werkende vrouwen extra groot is. Zaken als onzekerheid, stress en erger, en problemen rond thuiswerken, zijn issues die steeds meer voorkomen. Dat leidt ertoe dat steeds meer vrouwen zich afvragen of ze nog wel het juiste werk doen of dat ze op zoek moeten naar iets anders. Maar ook ontslag of dreigend ontslag is een reden om een loopbaanadviestraject in te gaan. Het coachtraject dat betaald wordt door het rijk kan zaken helder maken. De gratis online training geeft vrouwen de gelegenheid eens goed over het een en ander na te denken als voorbereiding op de coachgesprekken. Het geeft je inzicht in wat je wilt en waar knelpunten zitten. En in deze moeilijke tijden is het ook fijn om even met jezelf bezig te zijn.”

Inschrijven in oktober voor gratis online training

De deelnemers ontvangen veertien lessen, verdeeld over vier weken. Inschrijven voor de kosteloze training en de subsidieaanvraag kan in de maand oktober. De training start op 1 november, op 1 december zal SheConsult bij het rijk de subsidie aanvragen. Voor meer info kijk hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden