DrieGasthuizenGroep en Insula Dei Huize Kohlmann tekenen intentie tot samenwerken

Foto: DrieGasthuizenGroep

In de afgelopen maanden hebben de bestuurders van stichting DrieGasthuizenGroep (DGG) en stichting Insula Dei Huize Kohlmann (IDHK) onderzocht of IDHK aan kan sluiten bij DGG. Op basis van de informatie uit de oriëntatiefase is op afgelopen 15 september een intentieovereenkomst getekend.

Hierbij ging het om het proces in gang te zetten om Insula Dei Huize Kohlmann medio 2021 aan te sluiten bij DrieGasthuizenGroep.

Eigen identiteit en gezamenlijke historie

Voor DGG en IDHK staan de continuïteit en kwaliteit van de zorg- en dienstverlening voor cliënten voorop. Beide organisaties hebben een unieke identiteit en een lange, gezamenlijke, historie in Arnhem-Noord. Uitgangspunt voor de toekomstplannen is dat de unieke eigen identiteit van DrieGasthuizenGroep en Insula Dei Huize Kohlmann behouden blijft.

Krachten bundelen

In de komende jaren wordt de uitdaging in de VVT-sector (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) groter door de toename van het aantal ouderen, meer complexe zorg, minder personeel en hogere kosten. DGG en IDHK willen goede zorg en voorwaarden voor kwaliteit van leven blijven bieden in de regio Arnhem. En een aantrekkelijke werkgever zijn. Aansluiting van beide organisaties is een strategische keuze.

Intentieovereenkomst

Cliënten, medewerkers en stakeholders zijn geïnformeerd. De ondertekende intentieovereenkomst is de start van het proces om de aansluiting te realiseren. De belangen en adviezen van alle interne en externe stakeholders worden meegenomen in het proces.

Over Stichting DrieGasthuizenGroep

intentieovereenkomst
bij Insula Dei

Zorgorganisatie DrieGasthuizenGroep zorgt al generaties lang (sinds 1246) voor mensen met een zorgvraag. Met een compleet dienstenpakket staan we dag en nacht klaar voor onze cliënten; thuis, in de zorgvriendelijke appartementen of in een van onze woonzorgcentra voor langdurig of kortdurend verblijf. We zijn gedreven om er op alle fronten voor te zorgen dat cliënten zo zelfstandig en prettig mogelijk kunnen leven en wonen. In gezelschap van anderen en in een vertrouwde en veilige omgeving.
Thuiszorg Groot Gelre is onderdeel van DrieGasthuizenGroep en is actief in de gemeente Arnhem, Duiven, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden/Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.
Daarnaast biedt DrieGasthuizenGroep expertise, advies en behandeling vanuit ParaGo.

Over Insula Dei Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann zorgt al generaties lang voor oudere mensen met een zorgvraag. Met een compleet dienstenpakket staan we dag en nacht klaar voor onze cliënten. Dit doen zij vanaf twee fantastische locaties in Arnhem: op het landgoed Insula Dei en in de binnenstad Huize Kohlmann.
Vier kernwaarden zijn voor ons een leidraad in ons handelen: integer, duidelijk, hartelijk en kundig. Ook biedt Insula Dei Huize Kohlmann expertise, diagnostiek, advies en behandeling vanuit ParaGo.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden