Reisorganisatie Tendens brengt knuffels bij reizigers die moesten annuleren

Foto: Stichting Tendens Vakanties

Voor honderden vakantiegangers met een verstandelijke beperking springt Stichting Tendens Vakanties met haar jubileumactie Geef een Knuffel op de fiets. Hiermee wil de reisorganisatie uit Arnhem het vakantiegevoel weer even terugbrengen naar diegenen die door het coronavirus de vakantie in het water zagen vallen.

Tegelijkertijd vraagt de stichting middels een ondersteunende crowdfunding aandacht voor haar voortbestaan. De jubileumactie gaat plaatsvinden op zaterdag 7 november, de dag van het vijfentwintig jaar bestaan van de stichting.

Mogelijkheden in plaats van beperkingen

“Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen is wat wij doen,” vertelt Joost Bekkers, directeur Stichting Tendens Vakanties. Op de dag dat Tendens Vakanties het vijfentwintig jaar jubileum groots zou vieren, komt zij in actie met Geef een Knuffel, voor nu en voor de toekomst. De Arnhemse Stichting, afhankelijk van reizigersgelden, staat namelijk door Corona voor grote uitdagingen. De organisatie heeft de mei- en zomervakanties geheel moeten annuleren. De begeleide groepsvakanties voor mensen met een verstandelijke beperking, waar persoonlijke aandacht een belangrijk aspect is, waren niet meer mogelijk.  “De moeilijkste boodschap in ons 25-jarig bestaan,” aldus Bekkers.

Niet bij de pakken neerzitten

De reisorganisatie wil niet bij de pakken neerzitten en heeft de jubileumactie Geef een Knuffel bedacht. Het plan is om op 7 november, verspreid over Nederland, op de fiets knuffels te brengen naar alle vakantiegangers die afgelopen zomer niet op vakantie konden. Geen echte knuffel maar een pluche bijenknuffel. Een herkenbare knuffel, gelijk aan de voor hen bekende vakantiemascotte.

Op de campagnefoto

Janneke uit Zevenaar staat op de campagnefoto van de Stichting. Bekkers vertelt: “Janneke is één van de trouwe vakantiegangers die jaar op jaar weer uitkijkt naar haar vakantie. Ze gaat al twaalf jaar met ons mee. Pretpark- en dierentuinvakanties zijn haar favoriet. Janneke is gek op knuffels. Met een bijenknuffel laten wij haar, en haar vakantievrienden, weten dat we hen niet vergeten, dat ze er nog steeds bij horen. Ook weten ze dan dat wij er alles aan doen om de vakanties mogelijk te blijven maken.”

Knuffel doneren

Met de actie gaat Stichting Tendens Vakanties terug naar waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon: fietsvakanties voor mensen met een beperking. De stichting roept op om de actie te steunen op zaterdag 7 november, de dag van het vijfentwintig jaar bestaan van de stichting. Dit kan door met een knuffel te fietsen of een knuffel te doneren.
Lees hier meer  over de jubileumactie van Tendens Vakanties.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden