GGD: Het is dweilen met de kraan open

Foto: Politie.nl

Nederlanders houden zich lang niet altijd aan de maatregelen tegen het coronavirus. Dat drijft GGD GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland tot wanhoop.

“Als mensen zich niet aan de gedragsregels houden, dan is het dweilen met de kraan open,” laat de overkoepelende organisatie van regionale gezondheidsdiensten weten.

Aantal coronagevallen gestegen

Het aantal coronagevallen is de afgelopen weken snel gestegen. Begin juli werden in een week tijd ruim vierhonderd nieuwe coronagevallen gemeld. Afgelopen week waren het er bijna 2600. De grootste brandhaarden zijn de vier grote steden en de regio’s Midden- en West-Brabant (Breda, Tilburg en omstreken) en Hollands Midden (regio Leiden). De toename komt door “risicovol gedrag,” zegt GGD GHOR Nederland. Het gaat daarbij vooral om mensen die jonger zijn dan veertig.

Waar gaat het om?

Waar gaat het om? Dat zijn mensen die naar feestjes gaan en daar nauw contact hebben met anderen. Ook zijn het mensen die geen anderhalve meter afstand houden. Maar het meest frustrerend voor de GGD zijn de mensen die weigeren in quarantaine te gaan en die die niet zeggen met wie ze de afgelopen tijd in contact zijn geweest. Het gaat om voornamelijk jonge mensen (onder de veertig) die zich niet altijd houden aan de maatregelen tegen Covid-19.

Persconferentie

Op donderdag 6 juli om 19.00 uur op NPO 1 is er een persconferentie door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus. De meest betrokken bewindspersonen zullen vooraf aan de persconferentie weer bijeenkomen.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst ze de “algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.”
De laatste persconferentie was op woensdag 24 juni.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden