Gunstige ontwikkeling coronavirus in Arnhem

Foto: Arnhem Nieuws

Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus in Arnhem is de afgelopen twee weken gestegen met vijf.

Dat blijkt uit een door EenVandaag gepubliceerde kaart, waarop onder meer het aantal coronapatiënten per gemeente dat in het ziekenhuis is opgenomen, wordt bijgehouden. De cijfers komen van het RIVM. Hier is niet op te zien hoeveel mensen zijn genezen. Klik hier voor de kaart.

Niet meer dagelijks

Tot voor kort hield het RIVM dagelijks bij hoe het stond met besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van corona. Nu wordt om de twee weken een update gegeven.

Werkelijke aantal ligt hoger

Het werkelijke aantal landelijke besmettingen en ook overledenen ligt flink hoger dan de gepresenteerde getallen. ‘Lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken’, zo liet het RIVM eerder al weten.

Totaalbeeld

Tot en met 14 juli 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 51146 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 58 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 11892 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 6135 mensen overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, van de overleden patiënten was de helft 83 jaar of ouder.

Testen

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die op de website van het RIVM genoemd worden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden