Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

Foto: Willeke Kieft

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix opende op 10 juni de dertiende editie van de nationale Buitenspeeldag. Prinses Beatrix gaf het startsein voor deze historische dag vanuit Speeltuinvereniging Baarn.

Dat gebeurde in het bijzijn van Dave Ensberg-Kleijkers en Maurice Hols. Ensberg-Kleijkers is directeur-bestuurder van Jantje Beton. Hols is algemeen directeur ViacomCBS Noord-Europa.

Geen grote speelevenementen

Dit jaar vinden tijdens de Buitenspeeldag volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid geen grote speelevenementen plaats. Het is belangrijk om kinderen toch te motiveren om na een periode zonder school en sportactiviteiten buiten te spelen. Daarom geven Jantje Beton en Nickelodeon via www.buitenspeeldag.nl éxtra veel tips. Daar ziet iedereen op welke manieren kinderen vandaag op een veilige manier buiten kunnen spelen. Vorig jaar hielpen meer dan duizend lokale initiatieven mee. Hierdoor gingen meer dan honderd duizend  kinderen volop buiten spelen.

Belang van regelmatig buitenspelen en sporten

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Zo ging ook dit jaar de Nickelodeon zender tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart.
Tijdens deze bijzondere editie werken Jantje Beton en Nickelodeon samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Deze organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buitenspelen en sporten. Ook ondersteunen ze het boodschap dan ook van harte.

Over de Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede woensdag van juni om kinderen te motiveren vaker buiten te spelen. Het initiatief ontstond uit een samenwerking tussen Jantje Beton en Nickelodeon en wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden