Veilig Bewegen App hulpmiddel voor ondernemers

Foto: VeiligBewegenApp

Voor ondernemers kent de nieuwe 1,5 meter samenleving de nodige uitdagingen. Hoe houd je controle over het totale aantal mensen in jouw bedrijf en zicht op of de mensen zich aan de 1,5 meter afstand houden?

Drie vrienden ontwikkelden als oplossing daarvoor de Veilig Bewegen App.

Een virtuele 1,5 meter hoelahoep

Het kan niet zo zijn dat we als vooruitstrevende land, voorloper op kennis, ondernemerschap en techniek, juist nu achter de feiten zouden aanlopen, dachten de drie vrienden Rebin Maref, Bjorn Vermaas en Erik Peschier. Met de Veilig Bewegen App brengen ze persoonlijke verantwoordelijkheid en techniek bij elkaar.
Het is hun doel om een de samenleving te helpen de 1,5 meter afstand van elkaar zo goed mogelijk vorm te geven. “Zie de App als een virtuele 1,5 meter hoelahoep om de gebruikers heen”, aldus de ontwerpers. “Je bent zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te bewaren en je hebt de techniek die je zo nodig daarbij helpt.”

Ontwikkelingen nauwlettend gevolgd

Vanuit verschillende steden is er serieuze interesse getoond. Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open.  Een groep ondernemers van de Korenmarkt willen daarbij deze App gebruiken om de veiligheid van hun bezoekers beter te garanderen en controle te hebben op het totale aantal bezoekers. De drie jonge ondernemers zijn blij met hun Arnhemse klanten. “Het is natuurlijk ontzettend gaaf om ondernemers te kunnen helpen om weer lekker aan de slag te gaan. De Veilig Bewegen App zal hen daarbij ontzettend helpen.”

Gebruiker volledig anoniem

Via de Veilig Bewegen app worden personen erop geattendeerd wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden wordt van andere personen. Dit gebeurt in eerste instantie door middel van een trilfunctie op de mobiele telefoon. Wanneer de persoon na de eerste tril melding geen afstand bewaard, zal er na tien seconden een geluidssignaal afgaan om de persoon nogmaals te attenderen op het voldoende afstand bewaren. Uiteindelijk krijgt de beheerder van de desbetreffende locatie een melding wanneer er na de geluidsmelding nog steeds geen 1,5 meter afstand wordt gehouden. De privacy wet AVG is geen enkele probleem, omdat geen persoonsgegevens worden opgeslagen. De Veilig Bewegen App gebruiker is volledig anoniem.

Hoe werkt het?

Je scant een QR-code waardoor de app direct gedownload kan worden. Dit is eenmalig. Vervolgens kan de app worden gebruikt bij alle deelnemende locaties. Wanneer de app op je telefoon geïnstalleerd is kan je inchecken door de QR-code te scannen van het gebied of gebouw waar je op dat moment naar binnen wilt. Bij een groen icoon ben je ingecheckt en kan je het gebied of gebouw betreden. Na je bezoek kan je zelf uitchecken in de app.
Mocht je dit zijn vergeten wordt je automatisch na 150 meter afstand van de locatie uitgecheckt of wanneer je een nieuwe QR scant. Wanneer je een nieuwe locatie betreedt kan je weer inchecken met die aangegeven QR-code en ben je automatisch uitgecheckt bij de vorige locatie.

Voor de ondernemer of de locatiebeheerder

Je kunt je aanmelden om deel te nemen aan de Veilig Bewegen App. Indien je aanmeldt krijg je hiervoor toegang tot het dashboard waarbij je actuele gegevens van je bezoekers kunt zien. Dat zijn bijvoorbeeld het huidig totaalaantal bezoekers en het aantal mensen dat minder dan 1,5 meter van elkaar afstand houdt. Ook krijg je inzicht in statistieken van het aantal bezoekers en het aantal incidenten dat er is opgetreden. Dit is via het dashboard live te volgen.

De Veilig Bewegen poster

De Veilig Bewegen poster heeft een locatiegebonden QR-code. Dit is de QR-code die de bezoekers scannen om toegang te krijgen op jouw locatie. Bij het overschrijven van het maximaal aantal bezoekers zal de QR-code geen personen meer laten inchecken.
Dit geeft maximale controle over het totaalaantal bezoekers op jouw locatie. Het aantal bezoekers is door jezelf in te stellen via het dashboard.

Dashboard

Door in te loggen op het dashboard krijg je een actueel overzicht van de huidige bezoekers op jouw locatie. Hierdoor kun je sturen op bezoekersaantallen. Zo kun je via het dashboard het maximaal aantal bezoekers verhogen indien er weinig incidenten zijn of juist het maximum verlagen indien mensen te dicht bij elkaar komen.
Houd je voldoende afstand, dan vervallen eventuele voorgaande meldingen. Deze app is bedoeld als hulpmiddel om afstand te bewaren door techniek en persoonlijke verantwoordelijk elkaar te laten versterken. Zie ook de animatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden