Dank aan de zorg, een persoonlijke steun in de rug

Foto: Pixabay

Mensen die werkzaam zijn in de zorg zetten dagelijks hun eigen gezondheid op het spel in de strijd tegen het coronavirus. Nooit eerder werd zo duidelijk hoe belangrijk deze mensen zijn en hoe hard wij ze nodig hebben.

Op dankaandezorg.nl kunnen mensen een persoonlijk bericht achterlaten voor deze helden, als bedankje en steuntje in de rug. Alle berichten worden stuk voor stuk afgeleverd aan de zorgmedewerkers.

Dank aan de Zorg

Dank aan de zorg is een initiatief dat opgezet is door een groep ondernemers en vrijwilligers uit verschillende disciplines en landen. Het platform is in het leven geroepen om dank- en steunberichten te verzamelen en deze direct af te leveren bij zorgmedewerkers overal ter wereld. Dat zijn in ziekenhuizen, klinieken of op andere plekken waar de berichten te zien zullen zijn voor de mensen die het betreft. Om ze te bedanken voor het werken in barre omstandigheden en dat zij onze families helpen terwijl ze niet bij die van zichzelf kunnen zijn, in de strijd tegen corona.

Kosteloos zendtijd beschikbaar gesteld

Het doel is om minstens een miljoen bedankjes te ontvangen en deze stuk voor stuk af te leveren bij tien miljoen zorgmedewerkers wereldwijd. Om mensen over dit platform te informeren en aan te moedigen een bericht achter te laten stellen mediabedrijven kosteloos zendtijd en commerciële ruimte beschikbaar. Dankzij hun hulp zal de campagne te zien zijn op TV, in print en out of home media. 

Mensen zijn fantastisch

Chris Friend, Managing Director bij creatief bureau Iris Amsterdam: “Het is een prachtig project om aan mee te werken. Het platform biedt de mogelijkheid voor het publiek om hun dankbaarheid uit te spreken en om die berichten af te leveren bij de mensen waar deze berichten voor bedoeld zijn. Deze crisis laat zien dat mensen fantastisch zijn. Ons team kan niet helpen aan de frontlinie, maar wel met creatie. Een aantal van de meest getalenteerde creatieven grepen de kans om mee te werken aan dit project met beide handen aan.”

Voornaamste doel dankbaarheid uiten

“Met de kennis en ervaring van het Dank aan de zorg-team hebben we dit kunnen opzetten. Daarnaast hebben de geweldige mensen van Stainless Sound, MassiveMusic en Eyeforce meegeholpen. In slechts enkele dagen moesten we een prachtige TV commercial op nemen, editen en distribueren. Het team heeft, samen met alle meewerkende partners, ongelooflijk hard gewerkt aan communicatie- en social media strategieën. Dat houdt ook in creatieve uitingen voor onder andere out of home, digitaal, social en TV. Alles met als voornaamste doel ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers over de hele wereld begrijpen hoe dankbaar we zijn voor alles wat zij voor ons doen. Help alsjeblieft mee door een bericht achter te laten,” aldus Friend.

Dankbaarheid tonen

Jasper Mutsaerts van Dank aan de zorg: “De missie van dankaandezorg.nl is om dankbaarheid te tonen aan zorgmedewerkers wereldwijd. Dank aan de zorg moedigt burgers aan om hun ‘Dankjewel’ bericht achter te laten op het platform. Vervolgens leveren we die af onder andere middels live streams in ziekenhuizen. Tot op heden hebben al ruim 100.000 mensen hun steun- en dankbetuiging gedeeld.”

Trots op het resultaat

Damien Hope, Director bij Eyeforce: “In slechts een week tijd hebben we de TV commercial gescript, geproduceerd, gefilmd en geëdit. Het was erg speciaal om te zien hoe bereidwillig mensen waren om mee te helpen aan dit project. Het was een uitdaging om zo snel en met een zeer klein budget iets geweldigs te maken. Tegelijkertijd moesten we ook alle gezondheidsmaatregelen in acht nemen. Maar het is gelukt en we zijn trots op het resultaat.”
Ga naar www.dankaandezorg.nl en bedank de hedendaagse helden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden