Kinderen thuis? Maak een tekening voor mensen die binnen zitten!

Foto: Pixabay

Het één na het andere verzorgingshuis sluit zijn deuren voor bezoek. Ze moeten wel, want de meest kwetsbare groep, onze opa’s, oma’s, vaders en moeders, moeten beschermd worden tegen het coronavirus.

Wonen ze nog thuis? Ook dan moeten ze vaak binnen blijven voor hun eigen bestwil. Net als mensen die vanwege hun zwakke gezondheid ook binnen moeten blijven.

Om dezelfde redenen zitten veel kinderen ook thuis. Ze vervelen zich nu misschien nog niet, maar het zal best een toer zijn ze bezig te houden, zeker als het langer duurt. Zelf zit je misschien ook wel thuis.

Tekening en/of kaartje opsturen

Op diverse pagina’s op Facebook opperen mensen ouderen in verzorgtehuizen te voorzien van leuke vrolijke kaartjes. Maar die kun je ook sturen naar mensen in je dorp of stad, waarvan je weet dat ze binnen zitten. Vertel het je kinderen, die kunnen en willen vast iets moois maken. Tekeningen zijn altijd welkom. Je kunt ook  een bosje bloemen bij de deur leggen (en laat ze even weten dat het er ligt).
En niet alleen nu, laten we dat volhouden zolang als dat deze situatie duurt. Er blijft geen virus aan een stuk papier of in een kleurpotlood zitten. Bloemen hebben er ook helemaal geen last van.

Per post

Maak zo veel mogelijk gebruik van de post, zeker naar verzorgingstehuizen. Of doe de kaartjes of tekeningen er door de bus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden