Speciale NOS-uitzendingen over het coronavirus op radio en tv

Foto: NOS

De NOS besteedt vandaag, donderdag 27 februari, in een speciale uitzending aandacht aan het nieuwe coronavirus. Het programma gaat onder meer op zoek naar antwoorden op de vragen of Nederland goed is voorbereid op besmettingen en wat dan de gevolgen zijn voor de samenleving.

De extra uitzending is van 20.35 tot 21.25 uur op NPO 1.

Voldoende op voorbereid?

Het coronavirus breidt zich steeds verder uit. Het risico is reëel dat ook in Nederland mensen besmet raken. Zijn we daar voldoende op voorbereid? En wat zijn dan de gevolgen voor de Nederlandse samenleving? In een speciale uitzending gaat de NOS op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Vragen stellen

Kijkers kunnen tijdens het programma Het coronavirus: feiten en fabels vragen stellen. Dat kan tijdens de uitzending via de Facebook– en YouTubepagina van de NOS. Vragen kunnen nu ook al worden gemaild naar [email protected]. Op Twitter volgen we #coronavragen. Presentator Rob Trip legt de vragen voor aan experts en Saïda Maggé geeft concrete informatie en uitleg bij het scherm. Verder komen verslaggevers en correspondenten aan het woord in live schakelingen en reportages.
De extra NOS-uitzending over het coronavirus is van 20.35 tot 21.25 uur op NPO 1. Op NPO Nieuws is de uitzending te zien met een gebarentolk.

Extra radio-uitzending

Ook op de radio is er extra aandacht voor het coronavirus. Van 17.00 tot 18.30 uur beantwoorden deskundigen vragen over het virus in een speciale uitzending van Nieuws en Co op NPO Radio 1.

Online

Online is er ook de hele dag aandacht voor al het nieuws rond het coronavirus. Volg het liveblog voor de laatste ontwikkelingen.
Het SBS-programma Hart van Nederland komt woensdagavond met een extra lange uitzending over het coronavirus. Te gast zijn viroloog Marion Koopmans, directeur van het Nederlandse Rode Kruis Marieke van Schaik en Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR. Zij beantwoorden kijkersvragen en geven uitleg over de verspreiding van het virus. De uitzending begint om 22.30 uur op SBS6.

Livestream

Donderdagavond brengt RTL Nieuws in samenwerking met RTL Z een livestream waarin kijkers vragen kunnen stellen over het virus en de betekenis ervan voor het dagelijkse leven van de kijker. Deze uitzending wordt om 19:50 uur uitgezonden via de online platforms van RTL Nieuws en RTLZ. In de studio zijn deskundigen aanwezig om vragen van kijkers te beantwoorden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden