Verzoek met kerstkaart om verbod op knalvuurwerk

Foto: Pixabay

Politie en hulpverleners hebben een kerstkaart aan alle leden van de Tweede Kamer gestuurd. Daarop is een dringend verzoek om een verbod op knalvuurwerk tot stand te brengen.

De bonden vinden dat het door het kabinet geïntroduceerde verbod op zwaar knalvuurwerk niet voldoet.

‘Veiligheidsketen Nederland’

De kerstkaart heeft als tekst: “Als politiemensen en hulpverleners wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig 2020.” Het is ondertekend door diverse bonden, namens de ‘veiligheidsketen Nederland’. “We wensen ook dat onze werkomstandigheden de volgende jaarwisseling aanzienlijk zijn verbeterd.”
De veiligheidsketen is een methodiek die door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werd opgenomen in haar visie op Integrale Veiligheid. Het betreft de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de veiligheidszorg vorm te geven en te professionaliseren (red.).

“een dringend beroep”

De bonden vinden dat het door het kabinet geïntroduceerde verbod op zwaar knalvuurwerk niet voldoet. Het verbod gaat bovendien pas volgend jaar in. Eerder klaagde de politie al dat het verbod op deze categorie het gevaar voor agenten en hulpverleners niet of nauwelijks kleiner maakt. De politie heeft al maatregelen genomen voor haar agenten. Dat zijn geavanceerde oordoppen om de 17.000 politiemensen die in de nieuwjaarsnacht actief zijn te beschermen tegen blijvende gehoorbeschadiging.
De ondertekenaars van de kerstkaart doen “een dringend beroep” op de Kamerleden “om in 2020 daadkracht te tonen en een verbod op knalvuurwerk te regelen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden