Valpreventieweek van 30 september tot en met 6 oktober

Foto: pixabay

VeiligheidNL roept zorgprofessionals op om tijdens de Valpreventieweek (30 september tot en met 6 oktober) extra aandacht te besteden aan valpreventie onder ouderen.

Dit doet zij samen met partners het Rode Kruis, Nationaal Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, KNMP en de  NVFG. Door het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd.  

Zo lang mogelijk zelfstandig

Iedere 5 minuten belandt een oudere boven de 65 jaar op de Spoedeisende Hulp door een val. Door zelf aan de slag te gaan kunt u de kans op een val verkleinen. Gezond blijven zodat je voor jezelf kunt blijven zorgen, dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen. U kunt zelf veel doen om een val te voorkomen. Door aan de slag te gaan met spierkracht en balans. Laat jaarlijks uw ogen en medicijnen controleren. En door in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen.

Valpreventie loont

“Inzet van effectieve valpreventie kan de toenemende zorgvraag terugdringen. Dat kan door ouderen met een verhoogd valrisico eerder in beeld te krijgen en deel te laten nemen aan bestaande effectieve valpreventie programma’s,“ aldus Wietske Hoekstra van VeiligheidNL. Acht van de tien ouderen die op de SEH komen na hun val hadden daarvóór al een verhoogd valrisico. Vanuit de wetenschap en praktijk weet VeiligheidNL wat je kunt doen om het risico op een val te verlagen en dat valpreventie loont.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden