PvdA Arnhem lanceert Woonmanifest

Foto: PvdA Arnhem

Lijsttrekker Giovanni Visser (PvdA) lanceerde 19 februari, samen met de Tweede Kamerfractie, een Woonmanifest om huizen betaalbaar te houden in Arnhem. De de PvdA in Arnhem was massaal op straat voor het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen.

Onder aanvoering van lijsttrekker Giovanni Visser waren kandidaat-raadsleden en vrijwilligers in Presikhaaf, waar het Woonmanifest werd ondertekend.
De PvdA was 19 februari in gesprek met de bewoners van Presikhaaf over de wooncrisis. Verder roept de PvdA inwoners van de hele stad op om alles wat ze kwijt willen over woonproblematiek in Arnhem te mailen naar de PvdA via [email protected]. En ze nodigen iedereen uit om het Woonmanifest tekenen op PvdA.nl.

Giovanni Visser

“Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in Arnhem is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen proberen huisjesmelkers en buitenlandse investeerders Arnhem over te nemen. Starters en gezinnen zijn de dupe. In Presikhaaf merken de bewoners dat elke dag: betaalbare woningen zijn onvindbaar, louche types proberen op slinkse wijze je huis te kopen en duur terug te verhuren en woonoverlast en onveiligheid ligt overal op de hoek. Dat moet en kan anders,” aldus Visser.

Beginnen op 16 maart

Die verandering begint wat de PvdA betreft op 16 maart, bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen Arnhemmers bepalen of wonen weer een recht voor ons allemaal wordt in plaats van een privilege voor een kleine groep beleggers.
Het Woonmanifest bevat negen punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat minstens veertig procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft. Zo wordt de uitverkoop van sociale huurwoningen gestopt. Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals de bibliotheek, het speeltuintje, het buurthuis en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren. Ook heeft Visser geknokt voor een opkoopbescherming in de stad, die er komt, en wil de PvdA in Arnhem voorrang op de woningmarkt voor inwoners van de eigen regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen