112

Drugspand Steenstraat en hennepkwekerij Molenbeekstraat gesloten

Foto: Marcouch.StichtingDeVrijeTafels

Vorige week zijn op last van burgemeester Marcouch twee woningen drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Het drugspand in de Steenstraat ligt in het Spijkerkwartier en de professionele hennepkwekerij van rond 300 planten aan de Molenbeekstraat ligt in de omgeving van de Velperweg.

Drie maanden

De bovenwoning in de Steenstraat is donderdag gesloten nadat de politie bij een inval uiteenlopende soorten harddrugs vond in handelshoeveelheden. Ook heeft de politie contant geld en drugsgerelateerde goederen in beslag genomen. Het blijkt een pand te zijn waar verdovende middelen zijn verhandeld. De politie verrichte de inval nadat in Duitsland iemand is aangehouden die grote hoeveelheden hennep heeft gekocht op dit adres. De burgemeester sluit het drugspand drie maanden om de toeloop van criminelen te stoppen en de ernstig verstoorde openbare orde en veiligheid te herstellen. Door de opeenstapeling van incidenten heerst onder bewoners en ondernemers veel onrust, juist in de Steenstraat en omgeving met onder meer de Hommelseweg; de gemeente getroost zich in deze straten met ondernemers en bewoners grote inspanningen voor schoon, heel en veiligheid in de straten. De sluitingsperiode is nodig om de loop naar het pand te stoppen, herhaling voor te zijn en de rust te herstellen. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Winkelpanden zijn voor goede en eerlijke ondernemers en juist in deze tijden van schaarste zijn woningen bestemd voor wonen, niet voor drugs en misdaad.”

Gevaar

De sluiting van de bovenwoning in de Molenbeekstraat is te danken aan meldingen uit de buurt. De bewoners kampten met ernstige wateroverlast. Verder bleek geknoeid te zijn met de meter om stroom te stelen. De woning is vanaf afgelopen donderdag drie maanden gesloten om voor de bewoners het gevaar van lekkages en kortsluiting te stoppen. Marcouch: “Als ik brand- en ontploffingsgevaar constateer door kortsluiting, lekkages en wateroverlast, volgt meestal sluiting. Ook bij gecombineerde acties in de horeca met douane, inspecties en handhavers zoeken wij uitdrukkelijk naar illegale hennepkweek. Ook de overlast voor de buurt telt zwaar,” stelt de burgemeester nadrukkelijk over de toename van straatdealers en de verloedering van de leefomgeving rond drugspanden en hennepkwekerijen.

Melden helpt

Voor het programma van schoon, heel en veilig met de bewoners en winkeliers zijn de meldingen zeer behulpzaam. Marcouch: “Bravo voor de melders. Onze handhavers en de politie kunnen niet zonder signalen. Telen onder de grond en in een geïsoleerd pand is moeilijk waarneembaar, maar wie er oog voor krijgt, ziet wel degelijk verdachte handelingen op vreemde tijdstippen en bemerkt geknoei met de leidingen.”
Meldingen worden nagetrokken, de panden bezocht, de observaties verzameld en de aanzeggingsbrieven laat de burgemeester aan huis bezorgen.

Melden

  • Melden kan bij de politie via telefoonnumer 0900-8844.
  • Bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnumer 0800-7000 en via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen