'Fatale Fouten: de verloren slag om de Rijnbrug'

mei 07 , 9:00 1940-1945
fatale foutenmuseum airborne at the bridgefoto van de noordelijke oprit van de rijnbrug iwm hu 2127
Tachtig jaar na de Slag om Arnhem presenteert het Airborne Museum at the Bridge de tentoonstelling 'Fatale Fouten: De verloren Slag om de Rijnbrug'. Daarin wordt ingezoomd op wat zich bij de voormalige Rijnbrug afspeelde in september 1944.
Aan de hand van historische objecten en persoonlijke verhalen wordt ingegaan op onderdelen van het plan die misgingen.

Toen

In de avond van 17 september 1944 bereiken zo’n 750 Britse militairen onder leiding van luitenant-kolonel John Frost de Rijnbrug in Arnhem. Hun aankomst markeert het begin van een dagenlang gevecht.
Ondanks de dappere inspanningen van de mannen bij de brug was het bijna zeker dat de slag op een mislukking zou uitlopen, want vrijwel geen enkel onderdeel van de operatie verliep volgens het Britse plan.

Airborne Museum at the Bridge

Airborne Museum at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne Museum at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.
is aan de Rijnkade 150, 6811 HD Arnhem.

Airborne Museum Hartenstein

De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen we het verhaal van de Slag om Arnhem.
Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944.
In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen.
Airborne Museum Hartenstein is aan de Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek.

Praktische informatie

  • ‘Fatale Fouten: De verloren slag om de Rijnbrug’ is te zien vanaf 28 april bij Airborne Museum at the Bridge.
  • Bestel hier je tickets bij de ticketshop van het Airborne Museum at Hartenstein. Het museum waar je de Slag om Arnhem beleeft.
  • Benieuwd wat er allemaal te zien is? Dat vind je hier .