Duiding op Staat van de Stad 2023: bijeenkomst 17 april

Foto: Gemeente Arnhem

Hoe staat Arnhem ervoor? Je leest het in ‘De Staat van de Stad’, een online publicatie met feiten en cijfers over Arnhem.

Op woensdag 17 april geeft Karen van Oudenhoven, directeur Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) haar duiding op de ‘Staat van de Stad 2023’. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsbijeenkomst.

Inwoners uitgenodigd

Je bent als inwoner van Arnhem van harte uitgenodigd om bij de bijeenkomst op 17 april aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:

  • 18.30 – 18.45 uur: inloop
  • 18.45 – 19.15 uur: presentatie Staat van de Stad
  • 19.15 – 20.15 uur: reflectie en vraaggesprek Karen van Oudenhoven, directeur SCP

Locatie: Burgerzaal Stadhuis Arnhem. Je hoef je niet aan te melden.

Trends en ontwikkelingen van Arnhem

De Staat van de Stad is de jaarlijkse online monitor van de gemeente Arnhem die inzicht geeft in de actuele trends en ontwikkelingen van Arnhem en haar inwoners. In de Staat van de Stad 2023 staan feiten en cijfers over elf thema’s, waaronder: wonen, gezondheid, armoede en leefbaarheid.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Arnhem naar verwachting groeit tot een stad van 200.000 inwoners in 2050?
  • Het aantal huishoudens met een laag inkomen (tot 120 procent sociaal minimum) in Arnhem al sinds 2018 daalt?
  • Steeds meer woningen een energielabel A hebben?

Perspectiefnota

De Staat van de Stad vormt een stevige basis voor het bepalen van de richting die de gemeente op wil de komende jaren. Hoe wij de stad de komende jaren zien en wat we daarbij belangrijk vinden. Dit wordt vastgelegd in de Perspectiefnota. In het tweede deel van de avond op 17 april (vanaf 20.30 uur) gaat de gemeenteraad in gesprek met inwoners over de Perspectiefnota. Dit gebeurt tijdens de Raad van de Stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen