Oproep: Help Noa aan een rolstoelbus!

apr 11 , 16:25 Nieuws
sabine koen en noa reckers
In één van de rustige straten aan de rand van onze buurgemeente Velp woont een bijzonder gezin. Sabine Reckers en haar man Koen zijn de trotse ouders van de 5-jarige Noa, een meisje met een ongekende levenslust en een hartverwarmende lach.
Ondanks haar jonge leeftijd heeft Noa al een levensreis achter de rug die velen van ons zich niet kunnen voorstellen. Noa heeft SMA, een progressieve spierziekte die haar vanaf haar tweede levensjaar tot een leven in de rolstoel heeft gedwongen. De artsen hebben aangegeven dat lopen voor haar een onbereikbaar toekomstbeeld zal blijven. SMA staat voor Spinale Spieratrofie (Spinal Muscular Atrophy in het Engels). SMA ontstaat door een foutje in het DNA en leidt tot zwakte van de spieren.

Kosten

In de vier jaar dat Sabine en Koen in hun gelijkvloers appartement in Velp wonen, hebben zij hun leven gewijd aan het creëren van een warm en liefdevol thuis voor Noa. Een plek waar zij ondanks haar fysieke beperkingen, een zo normaal en gelukkig mogelijk leven kan leiden. Maar de realiteit van een gezin dat te maken heeft met buitengewone zorgbehoeften, heeft zijn tol geëist. De kosten die gepaard gaan met de zorg voor Noa lopen hoog op, en Sabine en Koen staan nu op een punt waarop zij het financieel niet meer alleen kunnen bolwerken.

GoFundMe

In een moedige poging om hun dochter de vrijheid te geven die zij verdient, heeft het gezin een crowdfundingactie via GoFundMe opgezet. Het doel? Een rolstoelbus voor Noa. Deze bus is essentieel voor Noa's mobiliteit en zal haar in staat stellen om samen met haar familie de wereld buiten hun appartement te verkennen. Op de GoFundMe-pagina delen Sabine en Koen hun verhaal, leggen uit wie zij zijn, wat hun dagelijkse leven inhoudt en waarom deze rolstoelbus zo hard nodig is.

Rolstoelbus

Het gezin Reckers doet een beroep op de gemeenschap van Velp en omstreken om hun verhaal te delen en bij te dragen aan hun campagne. Elke bijdrage, groot of klein, brengt Noa een stap dichter bij haar droom en die van haar ouders: de wereld verkennen vanuit haar rolstoelbus.

Contact

Sabine heeft contact gezocht met onze buursite, rheden.nieuws.nl, met de vraag of wij hun verhaal willen delen om zo de bekendheid van hun GoFundMe-pagina binnen de gemeente en bij buurtbewoners te vergroten. Wij hebben besloten om hun oproep te steunen en hopen dat onze lezers zich geroepen voelen om Noa en haar familie in deze uitdagende tijden bij te staan.

Hoe je kunt helpen

Bezoek de GoFundMe-pagina van Noa op: https://gofund.me/63e6c36c