Meer dan veertig watertappunten in Arnhem

Foto: Gemeente Arnhem

11 november opende wethouder publieke gezondheid Maurits van de Geijn bij de Lea Dasbergschool het 43ste watertappunt in Arnhem. Bij deze watertappunten kan iedereen gratis fris en gezond kraanwater tappen, op elk moment van de dag.

De watertappunten passen in de ambitie van de gemeente om gezond leven, vooral voor jongeren, zoveel mogelijk te stimuleren.

Scholen en speeltuinen

De watertappunten staan daarom vooral in de buurt van scholen en speeltuinen. Maar ook in het stadscentrum. Het enige dat je zelf bij je moet hebben is een bidon of flesje. Bij de opening waren ook de leerlingen van de Lea Dasbergschool en hun ouders aanwezig. Binnenkort worden er nog eens drie tappunten aangelegd, waardoor het totaal op 46 komt.

Gezond opgroeien

Van de Geijn: “Gezond leven begint al in de kindertijd. Juist dan is het belangrijk om te leren en te ervaren wat een gezonde leefstijl is. Dat je dorst lessen net zo makkelijk met fris kraanwater kan. In Arnhem doen we ons best om de jeugd alle kansen te bieden gezond op te groeien. We stimuleren gezonder eten en drinken op scholen, kinderopvangcentra, sportverenigingen, zwembaden en sportevenementen. We bevorderen een gezonde leefomgeving rond scholen, bijvoorbeeld met deze watertappunten.”

Preventie is belangrijk

In heel Nederland staan inmiddels zo’n tweeduizend watertappunten die door iedereen te gebruiken zijn. Die zijn, net als de Arnhemse tappunten, binnenkort terug te vinden op drinkwaterkaart.nl. “Voor een gezonde leefstijl is preventie misschien wel het belangrijkste’, aldus Van de Geijn. ‘Als je geen ongezonde gewoontes aanleert, hoef je ze ook niet af te leren.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen