Tienduizend nieuwe bomen in Arnhem

Foto: Gemeente Arnhem

Van boomfeestdag 2021 tot boomfeestdag 2022 komen er in Arnhem tienduizend nieuwe bomen bij. Hiermee wordt de stad groener, klimaatbestendiger en wordt de biodiversiteit verbeterd.

Het plantseizoen is begin april afgerond en de stand van zaken van extra nieuwe bomen is op dit moment 14.301. Deze extra bomen zijn geplant door inwoners en door de gemeente zelf.

Gratis bomen en struiken voor Arnhemmers

De gemeente plant zelf bomen in de openbare ruimte, maar houdt ook acties waar Arnhemmers aan mee kunnen doen. Een van de eerste acties waaraan Arnhemmers konden meedoen, vond dit jaar plaats op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart. Arnhemmers haalden zesduizend gratis bomen en struiken op bij de locaties van het Natuurcentrum Arnhem.

Hittestress tegengaan

De gemeente plant bomen om de natuur te versterken, maar ze plant ook bomen in hittestressgebieden waar het op warme dagen veel heter wordt dan in andere delen van Arnhem. Dat is niet goed voor mens, dier, bomen en planten. Meer bomen in die gebieden zorgen voor vermindering van de hittestress. (Zie afbeelding hieronder.)

Meer bomen planten

In september gaat de gemeente door met extra bomen planten. Zo wordt Arnhem groener, koeler en natuurlijker.bomen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen