Tekstwagens als geheugensteuntje voor inbraakpreventie

Foto: Gemeente Arnhem

Van 3 tot en met 8 november kom je op verschillende invalswegen tekstwagens en lichtkranten tegen met daarop informatie over inbraakpreventie. Het is bedoeld als een geheugensteuntje om een inbraak tijdens de donkere dagen te voorkomen.

Samen dragen we dan bij aan het veilig wonen in de stad en de wijk. Wanneer de nachten langer worden, zijn er meer inbraken. Op de wagens en lichtkrant staat de tekst: “Geef inbrekers geen kans. Bel 112 bij verdachte situaties.” te lezen. De tekstwagens zijn te vinden langs vier enkele uitvalswegen en op electronische informatieborden door de stad.

Veiligheid in de wijk

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis en in de wijk veilig voelt. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis en doet wat met het gevoel van veiligheid. Zeker daar waar het een inbraak betreft in de eigen woning maar ook in de straat of buurt. Door bewust te zijn van de risico’s en alert te blijven bij verdachte situaties help je mee jouw buurt en wijk veiliger te maken. Samen maken we ze het niet te makkelijk.

Ramen dicht, licht aan, deur op slot

Doe ramen dicht, licht aan en uw deur op slot als je weggaat. Ook als je maar heel even weg bent. Kijk op de pagina Woninginbraken voor meer preventietips.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden