Denk mee over de plek voor de bakker, horeca of een reparatiecafé in de buurt

Foto: Arnhem Nieuws

Hoe denken Arnhemmers over de plek voor voorzieningen (bakker, buurtsuper, horeca of sportschool) in de toekomst? De gemeente legt hierover een aantal stellingen voor op meedenken.arnhem.nl.

Meedenken kan vanaf maandag 25 januari tot maandag 8 februari 2021.

Veel winkels en andere voorzieningen verdwenen

Vroeger zat er op elke hoek van de straat wel een winkel en had elke buurt zijn eigen buurtwinkelcentrum. De laatste decennia verdwenen veel winkels en andere voorzieningen uit de wijken. Maar we zien ook nieuwe voorzieningen terugkomen in de wijk, zoals horeca, sportscholen, kappers, reparatiecafés en stadslandbouw.

Denk mee

Online winkelen, digitaal zaken doen en thuiswerken zijn blijvertjes en zullen van invloed blijven op de inrichting van de stad. In Arnhem vinden de gemeente het belangrijk dat iedere wijk of buurt zoveel mogelijk kan blijven beschikken over dagelijkse voorzieningen, maar ook dat onze binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te verblijven. Daarom is de gemeente benieuwd hoe jij hierover denkt. Dat hoort ze graag op meedenken.arnhem.nl/omgevingsvisie.

Participatie omgevingsvisie

Dit onderwerp is het derde thema waarover gemeente Arnhem graag met jou in gesprek gaat. Eerder stonden de thema’s hoogbouw en de straat van de toekomst centraal. En in september heb je op koerswijzerarnhem.nl via stellingen laten weten hoe je denkt over opgaven waar we allen als stad voor staan. Je kunt de resultaten bekijken op de pagina over de omgevingsvisie. De participatie moet uiteindelijk uitmonden in een Omgevingsvisie voor Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden