Week van de Pleegzorg in Arnhem

Foto: openjewereld.nu

We willen in Nederland het liefst dat alle kinderen opgroeien in een warm gezin. Ook in Arnhem. Maar soms is dat niet mogelijk.

Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn als een kind bij een ander gezin kan opgroeien.

Veilig en stabiel thuis

Onze wereld werd begin dit jaar onverwacht een stuk kleiner. Ook voor onze kinderen op school. Alles wat we niet voor mogelijk hielden, werd ineens het nieuwe normaal genoemd. Maar voor meer dan 22.000 kinderen in Nederland is een veilig en stabiel thuis helemaal nooit normaal geweest. Voor deze kinderen telt iedere dag en daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor pleegzorg.

Week van de pleegzorg

In de week van 28 oktober tot en met 3 november is het in Nederland de Week van de Pleegzorg. In die week wordt aandacht gevraagd voor pleegzorg en meer pleegouders. Maar willen we met z’n allen ook alle pleegouders bedanken voor hun trouwe inzet. Zij verdienen een warm dank je wel.

Pleegouders nodig

De regio Centraal Gelderland is op zoek naar veel nieuwe pleegouders. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gezond en veilig opgroeien in de eigen gezinssituatie. Maar voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, zoeken we pleeggezinnen waar het kind zo thuis mogelijk is en daar kan opgroeien. Het liefst binnen het netwerk (familie, vrienden, kennissen), in de buurt van school en vriendjes.
Zie video.

“Als je ruimte hebt in je hart en je huis”

Wij kunnen zijn trots zijn dat we in Arnhem pleegouders hebben die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen die een veilige plek nodig hebben en waar zij kunnen opgroeien. Eén van de pleegouders zegt in de regionale campagnefilm: “Als je ruimte hebt in je hart en je huis, dan kun je iets betekenen voor de kinderen in deze wereld.” Een andere pleegouder zei: Je laat het kind in je hart toe. En daar gaat het om”. Pleegouders verdienen een dank je wel van ons allen. Daarom ontvangen zij deze week een bericht met een attentie.

Hart en huis

Wil jij ook je huis en je hart openstellen en wil jij je ook inzetten voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien? Wil je meer weten over pleegouderschap? Ga voor meer informatie naar www.openjewereld.nu  en ontdek hoe jij kunt helpen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden