Kruispunt Sonsbeekweg – Zypendaalseweg 25 oktober afgesloten

Foto: Gemeente Arnhem

De kruising Sonsbeekweg – Zypendaalseweg is op 25 oktober van 5.00 uur tot 21.00 uur voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De Amsterdamseweg van en naar het centrum blijft open.

Fietsers en voetgangers kunnen op 25 oktober gewoon gebruik maken van het kruispunt.

Kruispunt 25 oktober afgesloten

De kruising Sonsbeekweg – Zypendaalseweg is op 25 oktober van 5.00 uur tot 21.00 uur voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De Amsterdamseweg van en naar het centrum blijft open./p>
Fietsers en voetgangers kunnen op 25 oktober gewoon gebruik maken van het kruispunt. Bussen van  en naar de Zypendaalseweg worden omgeleid via de Pels Rijckenstraat. De bushalte Sonsbeekweg op de Zypendaalsweg komt te vervallen.

Slimme verkeerslichten

Op de twee kruispunten Sonsbeekweg – Zypendaalseweg en Zypendaalseweg – Amsterdamseweg worden de verkeerslichten vervangen. Er komen zogenaamde slimme verkeerslichten voor in de plaats. Deze lichten kunnen informatie uitwisselen met passerende auto’s, fietsers, hulpdiensten en bussen. Op steeds meer plekken in Arnhem komen deze verkeerslichten. Hierdoor wordt het straks mogelijk het verkeer beter te informeren en beter door te laten stromen.

Gemotoriseerd verkeer

Verkeer vanaf de A50 wordt omgeleid via de Schelmseweg naar de Amsterdamseweg. Lokaal autoverkeer wordt op 25 oktober omgeleid via de Apeldoornsestraat. Verkeer naar Arnhem-Zuid kan via de Pleyroute (N325) of de A50 richting Heteren rijden.

Sinds 5 oktober al werkzaamheden langs de weg

Vanaf 5 oktober worden al een aantal werkzaamheden langs de weg uitgevoerd. Er worden extra detectielussen aangelegd en alle lampen in de verkeerslichten vervangen door energiezuinige LED lampen.

Actuele informatie

Op www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden vindt u de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden