Weer € 100.000,- erbij in Noodfonds Arnhem

Foto: Wikipedia.org

Nadat in maart het land vanwege corona in een intelligente lockdown ging, had dat direct zijn weerslag op de economie. Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA), in goed overleg met de gemeente Arnhem, besloot daarom tot de openstelling van een tijdelijk Noodfonds.

Dit Noodfonds heeft ten doel om de economische schade voor Arnhemse ondernemers door het coronavirus te beperken.

Laagdrempelige manier subsidie aanvragenNoodfonds

Ondernemerscollectieven kunnen op een laagdrempelige manier subsidie aanvragen voor projecten en initiatieven die ervoor zorgen dat ondernemers (een deel van) hun omzet ondanks de crisis kunnen blijven genereren.
Tot op heden ontving SOFA meer dan vijftig subsidieaanvragen en is ruim € 300.000,- toegekend.
Arnhemse ondernemers in de retail, cultuur- en modesector hebben hierdoor hun winkel en producten digitaal kunnen etaleren. Ook konden activiteiten en festivals online worden bezocht. Verder konden coronaproof-activiteiten in de stad plaatsvinden, waardoor ondernemers in Arnhem alsnog omzet konden genereren.
Een overzicht van deze projecten en initiatieven vindt u op de website van het Ondernemersfonds.

Openstelling van Noodfonds verlengd

Omdat de impact van de coronacrisis voor Arnhemse ondernemers nog niet voorbij is, heeft het bestuur van SOFA besloten om openstelling van het Noodfonds te verlengen tot en met 31 december 2020. Ook wordt er voor de tweede keer € 100.000,- toegevoegd aan het budget. Daarmee is het Noodfonds gegroeid naar een half miljoen euro. Er is, dus, ongeveer €150.000,-  nog beschikbaar.
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.ondernemersfondsarnhem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden