Subsidieregeling voor duurzame terrasverwarming via Klimaatfonds

Foto: Gemeente Arnhem

Ondernemers die hun terras op een duurzame wijze willen verwarmen kunnen daarvoor een subsidie aanvragen bij de gemeente. In totaal is €105.000 beschikbaar voor de subsidieregeling die wordt gefinancierd uit het Arnhemse Klimaatfonds.

Nadat het college van burgemeester en wethouders onlangs besloot dat ondernemers hun extra vergunde terrasruimte ook de komende winterperiode kunnen blijven gebruiken, is deze aanvullende regeling getroffen.

Vergelijking

Met de subsidieregeling wil de gemeente horecaondernemers verleiden om hun terrassen duurzaam te verwarmen en zo de CO2 uitstoot te beperken. Veel terrassen worden nog verwarmd met traditionele heaters op gas. Er zijn inmiddels verschillende alternatieven beschikbaar zoals elektrische heaters en verwarmde kussens. Ter vergelijking: uitgaande van elfhonderd uur per jaar dat de terrasverwarming aanstaat, bedraagt de uitstoot van een traditionele heater op gas dertigduizend kg CO2, een heater op elektriciteit zorgt voor vierduizend kg CO2 uitstoot en een verwarmd kussen voor circa duizend kg CO2.

Gemeente geeft ondernemers steun in de rug

Duurzame terrasverwarmers zijn in aanschaf vaak duurder dan traditionele op gas gestookte heaters. Ook hebben horecaondernemers door de coronacrisis investeringen uit moeten stellen of zich eenvoudigweg niet kunnen veroorloven. Daarom wil de gemeente hen een steun in de rug geven. Wie een duurzame terrasverwarmer wil aanschaffen kan rekenen op een bijdrage van vijftig procent van de aanschafkosten met een maximum van €51.500. Ondernemers die ervoor kiezen om duurzame terrasverwarming te huren of te leasen kunnen rekenen op een bijdrage van vijftig procent van de huur of leasesom met een maximum van €750. Het aanvragen van de subsidie voor duurzame terrasverwarming kan via de website van de gemeente Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden