Gemeentelijke belastingzaken in Arnhem en buurgemeenten nu digitaal te regelen

Foto: Pixabay

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen.

Ook bedrijven die in één van deze gemeenten gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag hun gemeentelijke belastingzaken te doen.

Belastingaanslag inzien of regelen van automatische incasso

Door de komst van de nieuwe digitale balie is het mogelijk om snel en overzichtelijk gemeentelijke belastinggegevens in te zien. Van belastingaanslag tot taxatieverslag. De gemeente biedt in de digitale balie direct een aantal diensten aan. Dat zijn bijvoorbeeld het indienen van een bezwaar, het aanvragen van een kwijtschelding, betalingsregeling en automatische incasso. En er komen steeds meer diensten bij. Zo wordt het voor inwoners steeds makkelijker om vanuit huis de belastingzaken te regelen.

Digitale balie t

Elk van de vier gemeenten heeft op zijn eigen website een digitale balie voor zijn eigen inwoners en bedrijven. Verder is alleen nog maar jouw DigiD nodig, om in te loggen. Met de digitale balie verbeteren de vier gemeenten hun dienstverlening als het gaat om belastingen. Hierdoor wordt het naast overzichtelijk ook gebruiksvriendelijk en makkelijker. De nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen is mogelijk doordat de vier gemeenten een nieuw gezamenlijk belastingsysteem in gebruik hebben genomen. Zij werken daarvoor samen met De Connectie, de bedrijfsvoeringorganisatie die ook namens hen de belastingen verwerkt.
Log in op de website van gemeente Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden