Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Arnhem

Foto: Gemeente Arnhem

Zijne Majesteit de Koning bracht op donderdag 10 september een werkbezoek aan Arnhem. Het bezoek stond in het teken van de bestrijding en preventie van drugscriminaliteit onder jongeren.

In het stadhuis sprak de Koning samen met burgemeester Marcouch en vertegenwoordigers van de provincie Gelderland, het Openbaar Ministerie en de politie.

Gezamenlijke aanpak om drugsgebruik en drugshandel te voorkomen

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Arnhem bloeide op en voelde zich gezien door het eervolle bezoek van onze Koning. Zijn grote interesse in drugscriminaliteit onder jongeren en warme betrokkenheid bij de jeugd met hun verhalen, de moeders met hun zorgen en de bezielende professionals in de wijk, liet niemand onberoerd.”
In het stadhuis sprak de Koning burgemeester Marcouch, samen met vertegenwoordigers van de provincie Gelderland, het Openbaar Ministerie en de politie. Het ging over de gezamenlijke aanpak om nieuwe aanwas van jonge drugscriminelen tegen te gaan en om drugsgebruik en drugshandel te voorkomen. Daarna ging de Koning op een VMBO-school in gesprek met directieleden, docenten en een conciërge. Daar ging het over de drugsproblematiek op scholen en het creëren van een veilige leerwerkomgeving. Leerlingen van de school vertelden over de gevaren van verslavingen en de beschikbaarheid van drugs in de omgeving van hun school.

Betekenis van positieve rolmodellen

Het werkbezoek sloot de Koning af bij Presikhaaf University, een plek waar jongeren die thuis weinig structuur kennen worden geholpen met hun huiswerk en mee kunnen doen aan onder andere sport- en wijkactiviteiten. De Koning sprak met de initiatiefnemers over de betekenis van positieve rolmodellen en het belang van vertrouwenspersonen die de kwetsbare jongeren niet loslaten. Bij dit gesprek sloten ook buddy’s aan die leerlingen en hun ouders begeleiden bij een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school. Afsluitend vertelden moeders uit Presikhaaf over hun zorgen rond het opgroeien van jongeren op een plek waar zij gemakkelijk in aanraking komen met criminaliteit.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden