Burgemeester Marcouch sluit buurtcafé Geitenkamp vanwege harddrugs

Foto: Politie

Gisteravond, donderdag 3 september, sloot burgemeester Ahmed Marcouch per direct een horecazaak in de wijk Geitenkamp. Dat was nadat er harddrugs werden aangetroffen.

Daarbij is een persoon aangehouden vanwege bezit van harddrugs.

Buurtcafés als dekmantel

Op deze locatie is ook elektriciteitsdiefstal geconstateerd en er gaat een onderzoek plaatsvinden naar bijstandsfraude. Een andere horecazaak is door Liander afgesloten in verband met diefstal stroom en gas. Bij een derde zaak, aan de Sperwerstraat, is niets aangetroffen.
Burgemeester Ahmed Marcouch: “Buurtcafés die een dekmantel zijn voor wetteloosheid en criminaliteit, ontwrichten onze wijken. Criminelen moeten de buurt uit, niet de goedwillende mensen. Arnhemmers beschermen wij, zodat zij zich thuis, op straat en in de wijk veilig voelen, en voorkomen dat onze kinderen het beeld krijgen dat criminaliteit loont. Zo kunnen zij het beste uit zichzelf halen.”

Aanwijzingen van frauduleuze activiteiten

Aanleiding voor de actie van het Arnhemse Interventieteam waren aanwijzingen van frauduleuze activiteiten als witwassen, zwartwerken bijstandsfraude, sigaretten- en drugshandel. Eerder waren er meerdere acties op bedrijventerrein Het Broek, in de wijk Malburgen en het stationsgebied. Naar aanleiding van de acties sloot de burgemeester een horecazaak in Malburgen vanwege drugs. Ook in het Arnhemse uitgaansgebied en de Steenstraat werden meerdere horecazaken gesloten vanwege criminele activiteiten zoals verkoop van lachgas, harddrugs en geweld.

Melden helpt

De vaste kern van het Arnhemse Interventieteam bestaat uit de Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem. Het is actief met invalacties als gisteren en zet die voort, als team toegewijd om criminelen af te schrikken, de eerlijke Arnhemmers te beschermen en zo doende de stad op eerlijke wijze vooruit te helpen. Per actie krijgt het interventieteam versterking van inspecties en andere overheidsorganisaties die het team bij elkaar de juiste bevoegdheden geven. Bij de actie van gisteravond waren de ODRA, Liander, sociale recherche, NVWA, Douane, UWV, politie en de gemeente aanwezig. Marcouch: “Wij treden op, mede dankzij meldingen van de Arnhemmers bij de politie (0900-8844) en anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).”

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden