Burgemeester sluit per direct twee horecagelegenheden in Malburgen

Foto: Politie

Op donderdagavond 20 augustus deed het Arnhemse Interventieteam een inval bij een restaurant en café aan de Distellaan in de wijk Malburgen. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Burgemeester Marcouch heeft beide zaken per direct gesloten.

Tijdens de inval constateerde het team onder meer dat er sprake was bijstandsfraude, werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en zijn aanwijzingen van illegaal gokken gevonden. Daarnaast is de situatie in de gelegenheid erg brandgevaarlijk.

Een vuist tegen misdaad en criminaliteit

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Criminaliteit met bedreigingen, intimidatie en fout geld, probeert zich ongezien en overal te nestelen, ook in buurten en wijken. Bewoners vertellen mij dat zij bang zijn dat het hun kinderen en de wijk infecteert. Deze valse verleiding van snel geld is een slecht voorbeeld voor onze jongeren. Het ontwricht gezinnen en de veilige haven die een buurt en wijk moeten zijn voor eerlijke Arnhemmers. Met acties als deze pakken wij de rotte appels aan. Door samen met verschillende partners stevig op te treden, zijn we zichtbaar, vergroten we onze slagkracht en maken we een vuist tegen misdaad en criminaliteit.”

Dekmantel voor criminele activiteiten

Aanleiding voor de actie waren aanwijzingen dat de gelegenheden een dekmantel vormen voor criminele activiteiten. Onder meer waren er signalen van witwassen, zwartwerken, illegaal gokken, illegale sigarettenhandel en dat beide zaken zich niet houden aan de openingstijden. In het verleden is al een keer illegaal gokken geconstateerd.In februari stond het Interventieteam ook al op de stoep bij drie andere horecazaken in de wijk Malburgen die eerder al een waarschuwing hadden gekregen van burgemeester Marcouch. Daar bestond toen wederom het vermoeden van illegale gokpraktijken. Marcouch: “Het is geweldig sterk dat wij onze krachten kunnen bundelen. Bij elkaar hebben wij als organisaties de bevoegdheden die ons in staat stellen de buurt te beschermen. Aan ons de taak dit ook daadwerkelijk te doen.”

Arnhemse Interventieteam met ondersteuning

Het Arnhemse Interventieteam bestaat uit de Politie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem. Bij deze actie werd het team ondersteund door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), Douane Belastingdienst Arnhem, Douane Schiphol, Omgevingsdienst Arnhem (ODRA) en Inspectie ISZW. De gemeente Arnhem voerde samen met verschillende partners al meerdere acties uit. Dat waren onder andere op bedrijventerrein Het Broek, in het stationsgebied en in de wijk Malburgen.

Weet of zie je iets?

Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet of zie je iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden