Dodenherdenking op 4 mei in Arnhem

Foto: Commite 4 en 5 mei

Op 4 mei wordt in Arnhem, net als in het hele land, stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken is geweest.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen in het kader van het Coronavirus vindt deze 75ste  dodenherdenking in aangepaste vorm zonder publiek plaats.

Kransleggingen verspreid over de dag

Jaarlijks leggen vele organisaties en belangstellenden een krans, bloemstuk of bloemen bij het monument Mens tegen macht op het Audrey Hepburnplein. Ook dit jaar is dat mogelijk. Belangstellenden kunnen dit doorgeven aan de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen.
Zij zullen er voor zorgen dat de kransleggingen verspreid over de dag, tussen 9.30 en 18.00 uur, plaatsvinden en dat de veiligheids- en hygiëne maatregelen in acht in kunnen worden genomen. Namens het stadsbestuur zal het college van burgemeester en wethouders met de voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen op 4 mei een krans leggen.

Klokken luiden

Om 19.30 uur zullen traditiegetrouw de klokken van de Eusebius een kwartier lang luiden.
Om 19.58 uur voorafgaand aan de twee minuten stilte klinkt het taptoesignaal gespeeld door twee trompettisten van ATK Brass, voorheen het Arnhems Trompetterkorps.

Krans of bloemen leggen?

Wilt u graag een krans, bloemstuk of bloemen leggen op 4 mei? Geeft u dit dan door aan [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden