Uitbreiding en schoonmaak vervuilde grond woonwagenkamp Bethaniënstraat

Verantwoordelijk Wethouder Cathelijne Bouwkamp is blij dat er een voorstel ligt.
Verantwoordelijk Wethouder Cathelijne Bouwkamp is blij dat er een voorstel ligt.
Foto: Arnhem Nieuws

Er is een oplossing gevonden voor de vervuilde grondwal op het woonwagenkamp Betaniënstraat. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de vervuilde grondwal te verwijderen en het kamp uit te breiden tot zeventien standplaatsen.

Door het realiseren van de uitbreiding kan direct de grond onder en naast de woonwagens worden gesaneerd door een laag schone grond van ten minste één meter aan te brengen.

Vervuilde grondwal

Om dit plan uit te kunnen voeren wil het college 3,9 miljoen euro uittrekken. Het is nu aan de Arnhemse gemeenteraad om een besluit te nemen over het voorstel. Verantwoordelijk wethouder Cathelijne Bouwkamp is blij dat er nu een voorstel ligt: “De situatie met de vervuilde grondwal moest worden opgelost. Als overheid hebben wij die situatie veel te lang laten voortduren. Dat die grondwal weg moest stond vanaf het begin vast. We hebben dit moment ook aangegrepen om te kijken of we de wens tot uitbreiding van het kamp konden gebruiken om het hele terrein schoon te maken. Dat is precies wat we nu voorstellen. Daarmee komen we zo goed mogelijk tegemoet aan de wensen van bewoners en de algemene wens die er is voor meer plekken voor woonwagens.”

Halve cirkel

Het voorstel voor de uitbreiding en nieuwe indeling houdt in dat de huidige elf plekken worden uitgebreid met tenminste drie en maximaal zes plekken. Daarvoor wordt een indeling van het kamp voorgesteld in een halve cirkelopstelling. Op die manier kunnen er veertien plekken worden gecreëerd met ruimte voor een groen voorterrein waar eventueel nog drie extra plekken kunnen worden gerealiseerd.

Voorwaarden

Voordat het plan tot uitvoer kan worden gebracht is eerst instemming nodig van de gemeenteraad. Ook is het van belang dat de bewoners van het kamp in meerderheid (minimaal tweederde) akkoord gaan met de nieuwe voorgestelde indeling van het kamp en de verdeling van de standplaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen