Informatie over dienstverlening gemeente

Arnhem, Stadtduis
Foto: Wikipedia

De komende tijd houdt de gemeente Arnhem je graag op de hoogte wat betreft het coronavirus en wat dat betekent voor jou als inwoner. De informatie wordt continue bijgewerkt op de website van de gemeente.

Vraag je je af wat de maatregelen rondom het coronavirus voor jou betekenen? Kijk dan op www.arnhem.nl/coronavirus en lees je meer over de regelingen voor ondernemers en bedrijven.

Dienstverlening blijft beschikbaar

In verband met de extra maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, moet de gemeente haar dienstverlening wel iets aanpassen. Zij vraagt jou om zaken zoveel mogelijk digitaal af te handelen. Kan jouw zaak wachten? Dan vraagt de gemeente je om het later te regelen.
Afspraken vinden voorlopig alleen nog plaats op de locatie Stadhuis. Hier geldt wel: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kijk voor meer informatie over het afhalen van uw documenten op de pagina’s: paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs.

Informatie over ophalen afval

Het huishoudelijk afval blijft de gemeente gewoon inzamelen, op papier en karton na. Die worden namelijk niet ingezameld van woensdag 18 maart tot en met zondag 5 april. Je kunt jouw papier de eerstvolgende keer weer aanbieden. Wil je het niet zo lang bewaren? Dan kun je het in een ondergrondse papiercontainer bij jou in de wijk gooien of naar het afvalbrengstation brengen. Je leest er meer over op website over corona.

Geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen

Evenementen met meer dan 100 personen zijn verboden. Dit geldt in ieder geval tot en met 6 april dit jaar. Hierover is een noodverordening afgekondigd door Ahmed Marcouch, voorzitter van de VGGM. Hierover lees je meer op de website van de VGGM.

Scholen en kinderdagverblijven gesloten

Scholen en kinderdag verblijven zijn in ieder geval van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april dicht. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zo kunnen ouders blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

Horeca dicht

Dit geldt in ieder geval van zondag 15 maart tot en met maandag 6 april. Uitgezonderd zijn hotels, thuisbezorgde maaltijden en catering. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat je niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem jouw consumptie mee naar huis. Coffeeshops kunnen open blijven voor bestellingen die afgehaald worden.
Ook geldt deze maatregel voor sport- en fitnessclubs, sauna’s en sexclubs. Zij zijn vanaf zondag 15 maart 18.00 tot en met maandag 6 april gesloten. Meer hierover leest u op onze informatiepagina over corona.

Informatie over uitkeringen

De uitbetaling van jouw uitkering gaat gewoon door tijdens de coronacrisis. Je ontvangt de uitkering op de geplande datum.
Afspraken met een medewerker van Werk en Inkomen gaat niet door. Hierover neemt de gemeente telefonisch of per mail contact op.
Je kun via de website van de gemeente een afspraak maken voor een telefonische intake voor een uitkering.
Alle gebouwen van Werk en Inkomen zijn gesloten vanwege het coronavirus.

Voor laatste nieuws over coronavirus

Het laatste nieuws over het coronavirus lees je op de website van het RIVM.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden