Tijdelijke afsluiting kruising Utrechtseweg-Hulkesteinseweg

Foto: Gelders Archief

Van vrijdag 11 oktober, 20.00 uur tot uiterlijk maandag 14 oktober om 6.00 uur is de kruising Utrechtseweg met Hulkesteinseweg afgesloten voor alle verkeer. Met uitzondering van de trolleybussen en hulpdiensten.

Om de bevoorrading en bezoek van de in aanbouw zijnde Hoogvliet supermarkt aan de Utrechtseweg in de toekomst soepel te laten verlopen, worden zowel de wegen op het bouwterrein als de Utrechtseweg zelf aangepast.
Met het oog op de geplande opening eind november zijn daarvoor van vrijdagavond 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 25 oktober werkzaamheden noodzakelijk.

Aanpassingen

De aanpassingen op het bouwterrein en aan de in- en uitrit aan de Utrechtseweg moeten naadloos op elkaar aansluiten. Omdat de Utrechtseweg een van de drukkere wegen van en naar Arnhem is, is dat geen eenvoudige klus. Zo moet de riolering op het terrein van de supermarkt worden aangesloten op het riool in de Utrechtseweg.

Ook moeten er verkeerslichten en een  trolleymast verzet worden, wordt de glazen bushalte een stukje verplaatst en moet ook Vitens nog aan de slag. Al deze werkzaamheden zijn nodig om de bevoorrading van de supermarkt en de bereikbaarheid van de ondergrondse parkeergarage mogelijk te maken.

Tijdelijke afsluiting

Van vrijdag 11 oktober, 20.00 uur tot uiterlijk maandag 14 oktober om 6.00 uur is de kruising Utrechtseweg met Hulkesteinseweg afgesloten voor alle verkeer. Met uitzondering van de trolleybussen en hulpdiensten.

Tussen maandag 14 oktober 6.00 uur en woensdag 23 oktober wordt de in- en uitrit aan de kant van de supermarktzijde aangepast. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer op de Utrechtseweg, ook de trolleybussen, grotendeels blijven doorrijden.
Aansluitend worden in de nacht van 23 op 24 oktober de bovenste laag asfalt en de witte strepen en symbolen aangebracht. Dan wordt de kruising wederom afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd trolleybussen en hulpdiensten.

Fietsverkeer

Omdat vanwege de werkzaamheden de ruimte voor fietsers te krap wordt, wordt fietsverkeer gedurende de werkzaamheden tussen 11 en 25 oktober omgeleid. Een tijdelijke afsluiting voor zowel auto- als fietsverkeer van de aansluiting van de Hulkesteinseweg op de Utrechtseweg is onvermijdelijk en noodzakelijk door veiligheidsredenen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden