28 september Halte 2030: dé markt voor duurzame wijkinitiatieven

Foto: Arnhem AAN

Arnhem AAN organiseert op 28 september tussen 11.00 en 17.00 uur een markt voor duurzame wijkinitiatieven. Hierdoor komen geïnteresseerden, met name beginnende wijkinitiatieven, veel te weten.

De markt, Halte 2030, vindt plaats in in het gebouw van K72 aan de Oude Kraan 72.

Samen gaan voor duurzaam

Arnhem AAN is een campagne opgezet door een groep Arnhemmers met als doel om lokaal het duurzaam omgaan met energie te stimuleren. Het gaat dan om energiebesparing, schoon opwekken met als resultaat minder uitstoot van CO2. De gemeente ondersteunt Arnhem AAN vanuit het gemeentelijk programma New Energy made in Arnhem. Deze is gericht op alle inwoners van Arnhem en alle bedrijven en organisaties. Het doel is om samen te gaan voor duurzaam.

Het programma

Het programma van de dag ziet er als volgt uit. Vanaf 11.00 gaan de deuren open voor deze markt voor duurzame wijkinitiatieven, zoals Craneveer, GroenWest Arnhem, Spijkerenergie en hoogkampenergie.nl. Om 11.30 uur wordt de bijeenkomst afgetrapt met een welkomstwoord door Derk te Bokkel, bestuurslid van de Rijn & IJssel Energiecoöperatie. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er drie korte presentaties. Sprekers zijn achtereenvolgens Maike de Lange, programmamanager wijkaanpak van de gemeente Arnhem, Ivo Opstelten van de Radboud Universiteit Nijmegen en Sible Schöne van HIER Klimaatbureau.

Wijken van de toekomst

Daarnaast zijn er drie korte lezingen over de wijkgerichte energietransitie. Hier kijken deelnemers naar de landelijke ontwikkelingen over de participatie van bewoners bij de energietransitie. Gelderse ervaringen krijgen toelichting aan de hand van succesfactoren voor de zogenaamde Wijken van de Toekomst. Voor Arnhemmers is de vraag: jij kent je wijk het beste, hoe kom je aan het roer? Daarin staat de Arnhemse wijkAANpak centraal.

Storymaps

Tussen 15.00 en 17.00 uur kun je speeddaten met mensen in Lijn 2030, de elektrische bus van Arnhem AAN die de wijken in gaat. En ook kun je kennis maken met de zogenaamde ‘Storymaps’. Van alle wijken in Arnhem zijn digitale storymaps gemaakt met de huidige stand van zaken op energiegebied en de mogelijke kansen.

Gedurende de dag serveren onze nieuwe buren van Studio Konijnenvoer hapjes en drankjes. De middag wordt tussen 16.00 en 17.00 uur afgesloten met een borrel. Je vindt Halte 2030 aan de Oude Kraan 72, in het Coehoorngebied tussen de kunstcampus van ArtEZ en het centraal station.

Voor meer informatie over dit evenement zie: Arnhem AAN

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden