Gedeputeerde Peter Kerris opent pop-up store Honk1

Foto: Michel Hulsink

Gedeputeerde Peter Kerris opende vandaag Honk1 aan de Koningstraat in Arnhem. Honk1 is de eerste van drie pop-up stores voor techniektalent in Gelderland.

Honk1 is een pop-up store om nieuw talent te scouten voor de energietransitie in Gelderland. Honk1 kijkt niet alleen naar opleiding en ervaring, maar ook naar interesse en talent voor (energie)techniek.

Talent Beter Benutten

Peter Kerris: “In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Een enorme uitdaging waar we veel vakmensen voor nodig hebben. En daar zijn er nog te weinig van. Honk1 is een nieuwe manier om techniektalent te ontdekken en beter te benutten.”

Baan met energie

Honk1 is de plek waar werkgevers en werkzoekenden bij elkaar komen om een match te maken voor een baan in de energietransitie. Bezoekers krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt. In de pop-up store kunnen ze materialen uitproberen, met talentscouts in gesprek gaan en zo ontdekken waar ze goed in zijn. Honk1 zoekt naar een passende match met een werkgever en/of opleiding.

Iedereen kan meedoen

HONK1 is een initiatief van De Parels Compagnie, de winnaar van de innovatiewedstrijd Gelderland Arbeidswijs in 2016. Jaap Hermsen van De Parels Compagnie: ‘Bij Honk1 zeggen we altijd ‘iedereen is welkom’ en dat is ook echt zo. Iedereen die nieuwsgierig is nodigen we uit om de winkel tet bezoeken. Leeftijd, achtergrond, opleiding zijn bij Honk1 niet leidend. Werkgevers die zoeken naar nieuwe talenten nodigen we uit mee doen en vacatures te delen.”

Reizende Pop-Up Store

Honk1 in Arnhem is geopend van 5 september t/m 4 oktober. Daarna verhuist de winkel naar Apeldoorn en Ede. De naam Honk1 is geïnspireerd door de talentontwikkeling in de sport. Jaap Hermsen: ‘In het honkbal is het eerste honk belangrijk, want dan doe je mee met het spel en kun je scoren. Bij Honk1 willen we techniektalent naar het eerste honk helpen. Of ze het vierde honk halen is nog niet zeker, maar het begin is gemaakt’.

Werk maken van techniek

Honk1 is opgezet in opdracht van provincie Gelderland om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Vanuit de technische installatiebranche zijn werkgeversorganisatie, Techniek Nederland en het O&O-fonds OTIB partners in het project. Zij vertegenwoordigen de werkgevers én werknemers in de regio en ondersteunen bij opleidings- en schakeltrajecten. De andere partners van de pop-up store Honk1 zijn UWV Midden-Nederland, Scalabor en gemeente Arnhem.

Op de foto Peter Kerris (links) en Jaap Hermsen. 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden