Arnhem introduceert ‘stadsparkeren’

Foto:

Inwoners en bezoekers van Arnhem kunnen vanaf heden gebruikmaken van een nieuwe mogelijkheid om te betalen voor het parkeren in de binnenstad: stadsparkeren. Het principe werkt door middel van in- en uitchecken. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden, tot 1 maart 2015 is dit gratis.

Als deelnemer van Stadsparkeren parkeer je in de binnenstad van Arnhem je auto en check je in bij een stadsparkeerpaal. Dit kan met een parkeerpas of via een mobiele telefoon (door te bellen, sms’en óf via de Stadsparkeren-app op je smartphone). Na afloop check je op dezelfde manier weer uit. De betaling volgt achteraf via automatische incasso. In de gemeentelijke parkeergarages Centraal, Rozet en Musis worden kentekens ‘gelezen’ en kunnen deelnemers direct doorrijden.
In de binnenstad staan inmiddels 33 stadsparkeerpalen, komend jaar komen er nog 55 bij. “We willen het mensen die de stad bezoeken zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken”, zegt Alex Mink. “Daarom ben ik blij dat deze techniek in Arnhem geïntroduceerd wordt.” 
Aanmelden
Om gebruik te kunnen maken van het gepast parkeren met Stadsparkeren moet je je eenmalig aanmelden. Normaliter kost het aanmelden eenmalig € 1,00 per kenteken, maar tot 1 maart 2015 is het aanmelden gratis. Daarna betaal je ofwel per parkeeractie € 0,25 of € 2,00 per maand. Stadsparkeren is een extra mogelijkheid om te betalen voor het parkeren in Arnhem. Het blijft dus ook gewoon mogelijk om met een pinpas of muntgeld te betalen bij de betaalautomaat.
 
Promotie
Vandaag start ook een facebook-actie om stadsparkeren onder de aandacht te brengen. De komende maand gaat een promotie-team de straat op om mensen te wijzen op de nieuwe betaalmogelijkheid. Zij zullen bezoekers van de binnenstad ook informatie geven over het nieuwe betaalregime vanaf 1 januari: in het nieuwe jaar geldt betaald avondparkeren op straat, en een laag tarief in de gemeentelijke parkeergarages van 0,50 cent tussen 18.00 uur en 06.00 uur.
Kijk voor meer informatie, voordelen en tarieven op: www.arnhemparkeren.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
article
18849
Inwoners en bezoekers van Arnhem kunnen vanaf heden gebruikmaken van een nieuwe mogelijkheid om te
https://arnhem.nieuws.nl/gemeenteberichten/20141220/arnhem-introduceert-stadsparkeren/
2014-12-20T13:32:00+02:00
https://arnhem.nieuws.nl/media/sites/21/2014/12/pw30hbqd57rbc2wu31vck1fz4-parkeren-marktarnhem-nieuws.jpg
Gemeenteberichten