Nieuwe locatie Focus Filmtheater en Museum Arnhem wordt uitgebreid

Foto:

In antwoord op huisvestingsvraag vanuit de gemeente Arnhem wil Museum Arnhem op de huidige locatie gaan uitbreiden en gaat Focus Filmtheater voor een nieuw, groter en multifunctioneler pand. De gemeente maakte dit vandaag bekend.

Voor Focus Filmtheater worden twee mogelijkheden onderzocht, namelijk het Kerkplein (nieuwbouw) en de voormalige dansacademie in de Weverstraat. Het filmtheater verwacht een stevige groei van het aantal bezoekers en wil van drie naar vijf zalen. In combinatie met onder meer Rozet en groei van horeca aanbod, moet het gebied levendiger en aantrekkelijker worden. 
Ook Museum Arnhem voorziet in een groeiend aantal bezoekers. Om dit goed te kunnen opvangen moet het museum huizen in een opvallend, goed geoutilleerd en goed bereikbaar gebouw. Dit kan gerealiseerd worden door het huidige onderkomen uit te breiden. Tegelijk met deze uitbreiden zal er een duidelijke verbinding met de binnenstad worden gemaakt.
Hoe de plannen precies uitgewerkt worden, wordt voor het einde van dit jaar bekend worden. De nieuwe huisvesting van zowel filmtheater en museum wordt betaald uit het budget dat beschikbaar was voor het kunstencluster (ArtA). 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
focusfilmtheater638x510
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden