Kinderactiviteiten Airborne Museum in voorjaarsvakantie

Foto:

Koffers vol verhalen… Kom en doe mee!

Koffers vol verhalen… Kom en doe mee!

OOSTERBEEK – Het Airborne Museum in Oosterbeek organiseert speciaal voor kinderen van 7 t/m 13 jaar een tour, waarmee zij het museum op interactieve wijze kunnen verkennen.  Met ‘Koffers vol verhalen’ zien de kinderen de Slag om Arnhem door de ogen van mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Met het koffertje in de hand is het de opdracht om op onderzoek uit te gaan in het museum en aan de hand van de voorwerpen alles te weten te komen over de eigenaar van het koffertje. ‘Koffers vol verhalen’ wordt van 13 t/m 20 februari 2013 aangeboden. Het start om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur. Vooraf aanmelden!

Achtergrond

De Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog, bekend van een ‘Brug te Ver’, is een belangrijk moment in de geschiedenis geweest. Maar hoe vertel je dit verhaal aan kinderen van nu? Door persoonlijke verhalen van de inwoners in en om Oosterbeek op een creatieve manier te vertalen in het koffertjesproject. Dit project wordt het hele jaar door aangeboden aan basisscholen. Maar tijdens deze voorjaarsvakantie biedt het museum juist families de gelegenheid om deel te nemen.

Programma

Het ontvangst om 12:00 uur vindt plaats in een speciaal ingerichte ruimte en start met het kijken van een introductiefilm over de Slag om Arnhem. Aansluitend betrekt de begeleider de kinderen en hun ouders bij het thema door uitleg te geven voor het programma en vragen te stellen. Dan krijgen de kinderen hun eigen koffertje en start de tour door het museum. De begeleider is dan ook aanspreekpunt voor de kinderen. Na afloop van de tour komen de families weer bij elkaar om de resultaten te bespreken. Namelijk, wie is de eigenaar van het koffertje?

Met vragen als: was tandpasta ook een soort snoep, wat gebeurde er met de kat van Jan en wie verdient er een medaille, worden kinderen geprikkeld om zelf op onderzoek uit te gaan.

Geen extra kosten

Deelname aan het koffertjesproject is gratis, u betaalt alleen de reguliere entreeprijs van het Airborne Museum. Kijkt u op de site voor tarieven en kortingsmogelijkheden. U kunt uw kind(eren) vooraf aanmelden door te bellen met het museum (026-333 7710) of een email te sturen naar [email protected].

Airborne Museum ‘Hartenstein’

Het museum is gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was dit het hoofdkwartier van de Britten. Op deze historische plek komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Het informatiecentrum ‘Slag om Arnhem’ bevindt zich in hartje Arnhem, naast de John Frost brug en is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Airborne Museum ‘Hartenstein’, Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek.

www.airbornemuseum.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen